Slavko Perović prodaje stan na Cetinju

Ovaj stan je jedno od najvažnijih izvorišta crnogorske istorije dvadesetog vijeka, stoji na Facebook stranici
356 pregleda 22 komentar(a)
Slavko Perović, Foto: Boris Pejović
Slavko Perović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.08.2012. 22:23h

Osnivač i bivši politički lider Liberalnog saveza Crne Gore (LSCG) Slavko Perović prodaje svoj dvoetažni stan površine 190 metara kvadratnih na Cetinju.

To je objavljeno na Facebook profilu Slavko Perović Wordpress (Vordpres) koji promoviše istoimeni Perovićev blog – internet stranicu preko koje se obraćao građanima Crne Gore.

“Stan se nalazi na trećem spratu Banskih stanova (Bulevar crnogorskih junaka 79). Stan je dvoetažan i ima 190 kvadratnih metara. Slavko je stan naslijedio od roditelja, oca Vukašina, književnika, i majke Zoraide. U njemu je Slavko rođen i proveo život do danas. Tu je rastao i odrastao, u njemu je stvarao. Ovaj stan je jedno od najvažnijih izvorišta crnogorske istorije dvadesetog vijeka”, stoji na Facebook stranici.

Dalje se objašnjava da je donji stan trosoban, te da se sastoji od 105 kvadrata.

“Sastoji se od tri velike sobe koje se, otvaranjem jednih predivnih staklenih šestokrilnih vrata i jednih duplih, pretvaraju po potrebi, u jedan veliki krasan prostor. Tu su i dva hodnika, dvije terase, toalet, špajz, kupatilo i velika kuhinja. Gornji dio stana je perfektno potkrovlje, 85 kvadrata. Sastoji se od hodnika, dnevnog boravka, kuhinje, kupatila i dvije sobe. Oba stana su povezana lijepim stepeništem. Cijena je 1000 eura po kvadratu”, podaci su koji se mogu naći na Facebooku.

“Vijesti” nijesu mogle provjeriti kod Perovića zašto se odlučio na ovaj korak jer nije bio dostupan na telefonske brojeve poznate redakciji.

Jedan od prijatelja ovog Facebook profila koji se predstavio kao Predrag Eraković ovaj svojevrsni oglas je prokomentarisao “ostati ili otići, ne zna se šta je hrabrije”.

Perović posljednjih godina živi u Pragu. Iako njegov blog i dalje postoji, Perović je još 5. januara poručio “stanovnicima i stanovnicama Crne Gore” da im se “više obratiti neće”.

Bonus video: