De Bur uzima jugoslovensko državljanstvo

De Bura je primio generalni konzul Marko Perković, a prijemu su prisustvovao i „tivatski Mesi“ sa malog fudbala
134 pregleda 3 komentar(a)
De Bur, Marko Perković, Foto: Siniša Luković
De Bur, Marko Perković, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 01.08.2012. 14:20h

Poznati bivši holandski fundbalksi reprezentativac i prvotimac Ajaksa i Barselone, a sada jedan od sportskih direktora u Ajaksu, Ronald De Bur koji ljetuje u Tivtu, a u pratnji domaćina, tivatskog rukometaša Damira Radončića, posjetio i jednu od glavnih turističkih atrakcija u Tivtu – Generalni konzulat Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

De Bura je primio generalni konzul Marko Perković, a prijemu su prisustvovao i „tivatski Mesi“ sa malog fudbala, Dragan Macanović i nekadašnji reprezentativni fudbalski golman Saša Ilić.

„Ronald je oduševljen što će dobiti državljanstvo Jugoslavije jer ću mu riješenje o prijemu u knjigu državljana SFRJ uručiti u petak. Impresioniran je Tivtom i Bokom, najviše zbog zalaganja našeg najboljeg ambasadora Damira Radončića koji je ovdje doveo njega i prije toga čuvenog Pepa Gvardiolu“, kazao je tim povodom novinarima konzul Perković.

On je dodao da se prilikom posjete De Bura konzulatu rodila i ideja o osnivanju „reprezentacije svijeta sastavljene od poštovalaca Jugoslavije žirom zemaljske kugle“.

„SFRJ ili Nogoslavija kako su nas zvali češki fudbaleri, bila je jedna od vodećih svjetskih fudbalskih sila, što će opet i biti, ako selektor-izbornik naše nove reprezentacije bude njegov prijatelj Pep Gvardola što je Damir Radončić i nagovijestio“, uz osmjeh zaključuje Perković.

Bonus video: