Njemci pucaju od bijesa za 1,49 eura po minuti

U Njemačkoj je otvoren hotlajn za osobe koje pucaju od bijesa i svako može da pozove, a zatim viče i psuje do mile volje za 1,49 eura po minutu
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.07.2012. 07:10h

Dvojica Njemaca došla su na ideju kako da pomognu sugrađanima pod stresom da sebi daju malo oduška i oslobode se nagomilane tjeskobe i otvorili su "vruću liniju" koju svako može da pozove i izviče se uz korišćenje najgorih mogućih psovki i uvreda za 1,49 eura po minuti.

Hotlajn Schimpf-los ("Psuj slobodno") ima operatere koji sedam dana u nedelji odgovaraju na pozive frustriranih pojedinaca i strpljivo slušaju njihove izlive bijesa.

"Mi ne sudimo ljudima koji su bijesni", kaže Ralf Šulte koji je, zajedno sa svojim kolegom Aleksanderom Brandenburgerom, osmislio telefonsku liniju za psovke.

"To se dešava. To je prirodno. Sa nama možete dati sebi oduška bez ikakvih posledica, niti obaveza", navode ovo dvoje zaposlenih u jednoj marketinškoj agenciji koji su inspiraciju našli u svakodnevnoj stresnoj rutini na radnom mjestu.

"Činimo ljudima uslugu i pomažemo im da izbjegnu svađu na poslu ili kod kuće", kaže Šulte.

"Kada ste pod stresom na poslu, odlazite kući i sav nagomilani bijes iskalite na svog partnera iako on nema nikakve veze s tim", objasnio je on.

Za one stidljive ili nemaštovite, tu su operateri uvijek spremni sa po kojom zajednljivom provokacijom nakon koje se obično sagovorniku "razveže" jezik.

Poziv košta 1,49 evra za minut psovanja, iznos koji Šulte smatra savršeno opravdanim. "Cijena čista bagatela da bi ste skinuli teret sa duše", tvrdi on.

Galerija

Bonus video: