Odmarajte u "Ptičijem gnijezdu" ili u Boingu 727

Magični hotelski kompleksi oduzimaju dah turistima, a specifičnost hotelskih soba izjednačena je sa umjetnošću, posebno u Švedskoj, ali i na Kostarici
2 komentar(a)
Ažurirano: 26.07.2012. 10:15h

Na sjeveru Švedske, u prekrasnom selu Harads, nedaleko od grada Lulea i 60 km udaljen od Arktičkog kruga, prostire se netaknuta priroda i šuma u kojoj vise kućice koje su dio Treehotel-a.

Značaj Treehotel-a dokazuje i činjenica da ga je otvorio švedski prinčevski par i da su se vodeći mediji u svijetu utrkivali u objavljivanju snimaka i priča s ovog mjesta.

U ovom pretežno šumovitom i jezerskom području, gdje živi svega oko 600 stanovnika, izniklo je prirodno bogatstvo nastalo zahvaljujući viševekovnom uspešnom ribolovu lososa.

Ovaj neobičnost posjeduje nekoliko vrsta jedinstvenih apartmana smještenih u zanimljivo dizajniranim kućicama na drveću.

U "ptičijem gnijezdu"

“Ptičije gnezdo” – jeste jedna od hotelskih soba, to jest pravi apartman koji je smješten u kolosalnom gnijezdu. Na visini od više od 3 metra uzdiže se kružna soba obavijena granjem, s diskretnim prozorima, koja izgledom zaista podsjeća na gnijezdo.

“Ogledalo kocke” su kućice dimenzije 4*4*4 metara, podignute na sred stabala, ili podignute na granama ali, ono što je najvažnije, njihovi zidovi su od stakla, dok su spolja prekriveni ogledalima i zaista je nevjerovatno koliko su teško uočljive jer su se idilično stopile s prirodom i vizurama šume.

Zbog svoje transparentnosti, ovo jesu jedine hotelske sobe na svijetu koja pružaju pogled iz sobe na svih 360 stepeni.

U sauni je istina

A da je u sauni istina potvrđuje glasi stara švedska poslovica, a s tim u vezi Treehotel je takođe na drvetu podigao i saunu sa vrlo neobičnim izgledom, a dok su arhitekte podizale prvu kućicu “Ptičije gnezdo” došli su i do ideje da naprave nešto totalno drugačije. Iz navedenog kontrasta nastala je kućica UFO koja je u obliku idiličnog svemirskog broda.

Costa Verde- hotelska soba Boing 727

A nacionalni park Pacifika, kraj Manuel Antonio na Kostarici krije fascinantni hotelski resort Costa Verde sa najatraktivnijim apartmanom na svijetu, a riječ je o ogromnoj hotelskoj sobi, koja je smještena u avionu Boing 727.

Raj za turiste koji su dobrodošli na ostrvo za kojeg kažu da “još uvijek ima više majmuna nego ljudi”.

Smješten na litici iznad plaža od bijelog pijeska, hotel pruža uživanja ljubiteljima panorama i mnoge zanimljivosti kao što su sistemi “air design-a” tj. soba kojima nisu potrebni klima uređaji već se prirodnim putem rashlađuju i osvježavaju.

Zvuci koji okružuju Costa Verde jesu tonovi netaknute prirode gdje su posjetioci konstantno okruženi egzotičnim papigama, ali pre svega čuvenim simpatičnim Squirrel majmunima koji su od pamtiveka starosjedeoci ostrva.

Apartman pravi, pravcati avion

Najčudesniji dio hotela Costa Verde jeste sada već legendarni apartman Boing 727, koji je ustvari pravi pravcati avion, dopremljen u resort i dizajniran kao luksuzni hotelski smještaj. Ova čudesna atrakcija postala je simbol hotela i zaštitni je znak uživanja u egzotici Kostarike.

Sadrži sve elemente luksuznog apartmana i jedinstveni je hotelski biser na svetu.

Džungla koja okružuje hotel nepresušni je izvor turističkih ekskurzija i obilaska vodopada, zooloških vrtova, netaknute prirode, tajnih plaža, ali i posmatranja delfina, ili tropskih krstarenja.

Jedna od novijih zabava hotela jeste apartman čija se soba nalazi ispod površine okeana s prozorom koji otkriva pogled na lepote podvodnog svijeta.

Romantični bar u avionu

Osim apartmana u Boingu, hotel Costa Verde krije i romantični bar, takođe smješten u velikom avionu Fairchild C-123, nekada avion Reganove administracije kojim su se oslobađali taoci zarobljeni u Libanu.

Ovo je tropski raj i idilična je destinacija za vjenčanja, ali i sva ostala romantična putovanja.

Prosječna cijena sobe u hotelu je oko 100 dolara, dok dan u apartmanu Boing 727 košta oko 500 dolara na dan.

Galerija

Bonus video: