Ko je sve napustio sajentologiju?

Mnogi od njih izjavili su da im ova sekta nije pružila odgovore na pitanja, a neki su rekli da to pripisuju samo mladalačkoj fazi
519 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 20.07.2012. 15:59h

Sacijentološka religija veoma je popularna među holivudskim zvijezdama iako nije na dobrom glasu. U vrhu ove organizacije su Tom Kruz i Džon Travolta, ali su mnoge njihove kolege napustile sektu.

Posljednjih dana, zbog razvoda popularnih glumaca Toma Kruza i Kejti Holms ova sekta je u centru pažnje javnosti. Mnogi smatraju kako je Kruz ubrzao brakorazvodni postupak i platio više nego što je morao, baš zbog pritiska sajentologa da diže što manje prašine.

Sajentologiju je osmislio pisac naučne fantastike L. Ron Habard, a ubrzo nakon toga osnovao je svoju religiju.

Džeri Sinfild, Nikol Kidman, Patrik Svejzi, Demi Mur neke su od zvijezda koje su shvatile da sajentologija nije onakva kakvom se prikazuje.

Mnogi od njih izjavili su da im ova sekta nije pružila odgovore na pitanja, a neki su rekli da to pripisuju samo mladalačkoj fazi i istraživanju.

Kejti Holms se svim silama trudi da obezbijedi da njena ćerka Suri nakon razvoda nema nikakvog dodira sa sajentologijom. Glumica se vratila katoličanstvu i upisala svoju djevojčicu u katoličku školu u Njujorku.

I Nikol Kidman je takođe odustala od sajentologije odmah nakon raskida s Tomom Kruzom, nakon razvoda slikana je s rukama u vazduhu pokazujući kako je konačno “slobodna”.

Kruza je sa sajentologijom upoznala Mimi Rodžers, njegova prva supruga. I dok je glumac ostao vjeran kultu, ona je danas na spisku bivših članova.Glumac iz filma “G.I. Jane” Džejson Bege ovu crkvu je napustio 2007, nakon 13 godina. Ubrzo je objavio i video u kojem govori protiv sekte.

"Sajentologija je destruktivna i pljačkaška. Veoma, veoma je opasna za psihičko, mentalno i emocionalno zdravlje", kazao je 52-godišnji glumac.

Džeri Sinfild je priznao da je jedno vrijeme proučavao sajentologiju, a filmski reditelj i scenarista Pol Hagis je napustio 2009. nakon 34 godine.

Ni Supermen nije mogao pobjeći iz kandži sajentologa. U svojoj knjizi “Nothing Is Impossible” (Ništa nije nemoguće), glumac Kristofer Riv je napisao da je kratko pripadao kultu. Regrutovan je, navodi, ispred supermarketa 1975. i odmah je upao na intenzivne kurseve i treninge, koje je ubrzo napustio.

I Rasel Krou je priznao da je istraživao sajentologiju.

“Pročitao sam knjigu L. Rona Habarda, pogledao nekoliko video snimaka i odlučio da to nije stvar za mene”, kazao je on.

Demi Mur je takođe bila radoznala, a početkom ovog milenijuma je čak viđena i u sajentološkim centrima. Ipak, odustala je od ove sekte i odlučila se za kabalu.

Galerija

Bonus video: