Digitalna reinkarnacija: Ejmi Vajnhaus dobija hologram

“Najvažnija stvar na svijetu za Ejmi je bila muzika - i siguran sam da postoje mnogi koji bi ponovo željeli da je čuju", rekao je Mič Vajnhaus
85 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.07.2012. 16:15h

Na spisak pjevača koje će hologrami vratiti iz mrtvih, dodata je i Ejmi Vajnhaus, prenose britanski mediji.

Već postoje planovi da Tupak, Džimi Hendriks, Džim Morison i Elvis Prisli dobiju svoj digitalni oblik, a otac pokojne zvijezde kaže da će se to desiti i sa Ejmi Vajnhaus. Tako bi narednih godina turneje popularnih muzičara mogle postati čista naučna fantastika.

Od kako su Dr Dre i Snup Dog ranije ove godine doveli hologram Tupaka Šakura na binu Coachella Festivala u aprilu ove godine, ne smanjuje se interesovanje za moguće slične projekte putem kojih bi se legendarni muzičari ponovo pojavili na binama širom svijeta upravo kao hologrami.

U razgovoru za The Sun, Mič kaže da je spreman da razmotri bilo koju mogućnost kojom bi se održao značaj zaostavštine muzičke karijere njegove kćerke.

“Ne mogu da gledam Ejmi na televiziji, niti da slušam njene pjesme... To je zaista isuviše teško”

“Najvažnija stvar na svijetu za Ejmi je bila muzika - i siguran sam da postoje mnogi koji bi ponovo željeli da je čuju. Sve zavisi od toga šta njeni fanovi tačno žele, šta je to što im je potrebno da bi održali uspomenu na nju. Ako oni tako odluče, to može da bude knjiga, album ili hologram - pa neka onda i bude tako”, kazao je on.

Međutim, Mič je naglasio da on lično ne bi želio da vidi hologram svoje kćerke “uživo”.

“Ne mogu da gledam Ejmi na televiziji, niti da slušam njene pjesme... To je zaista isuviše teško”, kazao je on.

Nakon smrti pjevačice, porodica je osnovala Fondaciju Ejmi Vanhaus koja pomaže mladima, naročito onima lošeg zdravstvenog stanja, koji žive u oskudici ili pate od zavisnosti.

Mič je nedavno otkrio da su u pripremi dva posthumna albuma Ejmi Vajnhaus.

Galerija

Bonus video: