Testamentom priznao krađu sefa i kupovinu diplome

Priča o Amerikancu koji je poslije smrti, priznao ženi da je prije 40 godina obio sef i kupio diplomu fakulteta, a ovo priznanje je "obavio" putem testamenta
64 pregleda 0 komentar(a)
ključ i sef, Foto: 2.bp.blogspot.com
ključ i sef, Foto: 2.bp.blogspot.com
Ažurirano: 18.07.2012. 19:04h

Da svi testamenti nijesu samo puka oproštajna pisma dokazuje i Vil Paterson, čovjek koji je poslije smrti ostavio oproštajno pismo u kome je priznao ženi, da je prije 40 godina ukrao sef i da nikada nije diplomirao, već je "diplomu" nabavio.

"Tajnu sam mogao da ponesem u grob, ali sam htio da umrem čiste duše", napisao je Paterson

Ovaj Amerikanac je umro od posledica kancera pluća, a poslednje obraćanje ostavio je svojoj supruzi testament priznanja koji ju je šokirao.

U ovom testamentu, kako prenosi Telegraf, Paterson je priznao krađu sefa iz 1971. godine koj je godinama čuvao.

Kako piše u testamentu , tu “tajnu je mogao da ponese u grob, ali je htio da umre “čiste duše”.

Zatim je uslijedilo još jedno saznanje.

"Priznaću i to da nikada nijesam diplomirao, došao sam do treće godine i stao. Otišao sam jednoga dana na fakultet da platim ratu svog kredita za studiranje, i devojka koja je tamo radila je moj račun stavila u pogrešnu fioku. Dvije nedelje kasnije, diploma mi je stigla u poštansko sanduče.

Zapravo, nikada nisam saznao ni šta uopšte znači “PhD” – istakao je Paterson.

“PhD” je skraćenica koja se na Zapadu koristi za doktora filozofije, a nastala je u vremenu kada su svi ljudi od nauke bili zvani filozofima, a filozofija bila zbir širokog opsega disciplina koje su danas samostalne nauke

A "testament priznanja" nije prestajao da iznenađuje njegovu ženu.

"Silno sam se zabavljao u životu. Jedino za čim najviše žalim je za trenutkom kada sam zapalio prvu cigaretu, uništila mi je život i uskratila divne trenutke sa mojom suprugom Meri Džejn", kazao je Paterson u testamentu.

"Ako si me dobro poznavala, zapamti me na svoj način, ukoliko želiš da živiš zauvijek, nikada nemoj prestati da dišeš" poslednje su riječi ovog neobičnog oproštajnog pisma.

Bonus video: