Počela bućarska Olimpijada

U tivatskoj "Bućarskoj Olimpijadi" tradicionalno učestvuje veliki broj takmičara, kako domaćih tako i "fureštih"
94 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.07.2012. 09:06h

Na zogu u Radoševićima otvorena je tradicionalna "Bućarska Olimpijada" na kojoj učestvuje 65 ekipa iz Tivta.

Na prigodnoj svečanosti na preuređenom bućalištu u tivatskom naselju, upaljen je olimpijski plamen i podignuta zastava Olimpijade.

Minutom ćutanja odata je počast preminulom Tripu Pinjatiću, dugogodišnjem organizatoru bućarskih Olimpijada.

Ovogodišnje takmičenje je 57. po redu "Bućarska Olimpijada", jedna od specifičnih tivatskih društveno-sportskih manifestacija koja, budući da predstavlja suštinu svega onoga što je tradicionalni mediteranski i primorski mentalitet i način života, istovremeno predstavlja i originalan turistički brend.

Tivatska "Bućarska Olimpijada" igra se po starim pravilima ovog drevnog mediteranskog sporta "u 21 punat i dvije dobre", što će reći da pobjeđuje ona ekipa koja prva stigne do 21 poena i tako dva puta savlada takmace.

U tivatskoj "Bućarskoj Olimpijadi" tradicionalno učestvuje veliki broj takmičara, kako domaćih tako i "fureštih" - turista iz unutrašnjosti Crne Gore, Srbije ali posljednjih godina sve više i iz inostranstva.

Među ekipama ima čisto muških, ženskih ili mješovitih, a ekipe se razlikuju i po starosnoj dobi ili pak iskustvu i vještini u bućanju samih takmičara.

Galerija

Bonus video: