Miško Vuković: Neki se liječe na netu

Poslanik DPS-a kaže da mu ne smeta popularnost na globalnoj mreži, ali mu smetaju nekorektni i uvredljivi komentari
313 pregleda 61 komentar(a)
Ažurirano: 14.07.2012. 07:59h

Video "Miško je malo promukao" na kojem poslanik DPS-a Miško Vuković, tokom govora u Pivi ostaje bez glasa, za nekoliko dana na YouTubeu sakupio je više od 100.000 pregleda. Ova cifra nije konačna jer se na istom sajtu nalazi još nekoliko snimaka sada već legendarnog govora.

Ovog političara popularnost na YouTubeu nije pogodila.

"Ja nemam zašto da se ljutim. Bio sam prehlađen nekoliko dana prije tog događaja. Dobio sam priliku da govorim u selu u kojem sam rastao i iz kojeg su mi roditelji", kazao je za "Vijesti".

On je istakao da je mogao da zamoli voditelja programa Dragana Đurovića da pročita govor i objasni da su u pitanju zdravstveni problemi, ali nije želio da propusti takvu čast.

"Ne biste vjerovali koliko sam poziva dobio od prijatelja iz Srbije, jer je neki Ivan Ivanović rekao "sada ćete da vidite crnogorski govor u izvođenju Miška Vukovića" i onda je krenuo moj pokušaj da vratim dobar glas. Slagaću vas ako kažem da me to nije iznerviralo, ali je prošlo poslije 30 sekundi", objasnio je Vuković, kojeg su najviše pogodili nekorektni i uvredljivi komentari na YouTubeu.

Vuković kaže da je na YouTube postavljeno samo pet odsto snimka, dok ostatak tokom kojeg govori normalno nije emitovan

"Mlađe generacije mi zamjeraju što me nema na društvenim mrežama, ali to je moja volja. Imam jednostavnu komunikaciju putem mejla, onoliko koliko mi je potrebno. I to je dovoljno", otkriva Vuković.

On smatra da neki od komentatora, pogotovo oni čija su imena česta na crnogorskim portalima, Internet koriste u terapijske svrhe.

"Čovjek koji je bolestan, opterećen, koji kaže nekome: 'rak će vas raznijeti', da li je to normalno? To je za bolnicu i umjesto da ga tamo vode, puste ga, daju mu društvenu mrežu. Daju mu snimak koji ne znam zašto je interesantan", kazao je Vuković.

On je dodao da je na YouTube postavljeno samo pet odsto snimka, dok ostatak tokom kojeg govori normalno nije emitovan.

"Tih pet odsto je ciljno pušteno kako bih se kompromitovao, ali ne znam čime. Time što sam bolestan?", zapitao se Vuković.

Galerija

Bonus video: