Marija Šerifović podržala LGBT populaciju

Aludirajući na to, da u regionu ova scena još nije prihvatljiva, Šerifović je dodala komentar: “Oni se samo šetaju i niko ih ne bije!”
54 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 11.07.2012. 08:22h

Popularna srpska pjevačica Marija Šerifović, javno je podržala LGBT populaciju. Ona je putem svojih Twitter i Facebook naloga postavila fotografiju nepoznatih mladića iz inostranstva koji šetaju ulicom držeći se za ruke.

Aludirajući na to, da u regionu ova scena još nije prihvatljiva, Šerifović je dodala komentar: “Oni se samo šetaju i niko ih ne bije!”.

Krajem prošlog mjeseca u Zagrebu su na ulici pretučene dvije lezbijke.

Nakon objave fotografije na Marijinoj Facebook stranici uslijedili su komentari njenih obožavatelja, od kojih su neki bili homofobični, pa se i pjevačica uključila u raspravu.

“Drugari, nema potrebe za 'teškim' riječima... Svako ima pravo na svoje mišljenje. Ja sam svoje na svom pageu rekla, a vi Vaše možete na nekom svom... Pojedini su 'ograničeni kao balkon' i nisu shvatili poentu, ali nema veze... Peace”, zapisala je ona.

Marija Šerifović je u istom obraćanju putem Twittera, obilježila i svog polubrata Danijela Pavlovića, kao i turbo folk pjevačicu Jelenu Karleušu, koja je poznata kao gej ikona.

Galerija

Bonus video: