Kejti i Tom i zvanično razvedeni: Suri ide kod majke

Par i njihova ćerkica bili su miljenici tabloida i medija i djelovali su srećno sve do prošlog mjeseca kada je Holmsova iznenada podnijela zahtjev za razvod
70 pregleda 2 komentar(a)
Tom Kruz, Kejti Holms, Foto: AP
Tom Kruz, Kejti Holms, Foto: AP
Ažurirano: 10.07.2012. 15:27h

Advokati holivudskih zvijezda Toma Kruza i Kejti Holms uspjeli su da za samo 10 dana dogovorno razvedu svoje klijente bez pojavljivanja pred sudijom.

"Srećni smo što će Kejti moći da započne novo poglavlje u svom životu. Zahvaljujemo se savjetnicima Toma Kruza na profesionalizmu i ekspeditivnosti u pronalaženju brzog rješenja", kazao je advokat 33-godišnje glumice.

Kako prenose američki mediji, sada već bivši supružnici, dogovorili su se da starateljstvo nad šestogodišnjom Suri dobije Kejti, koja će sa kćerkom ubuduće živjeti u Njujorku.

Tom Kruz je dobio samo pravo posjećivanja, što će Kejti omogućiti da kćerku drži podalje od sajentologije, što je i bio njen cilj. Tom neće smjeti, po dogovoru, ni da "zucne" o sajentologiji isped Suri, a kamoli da je uključi u neke aktivnosti te vjere.

Nakon godina provedenih u sjenci Toma Kruza, najplećenijeg holivudskog glumca u 2012, Kejti Holms se vraća na film ulogom koju vježba 15 dana: ulogom samohrane majke.

Kejti Holms (33) podnijela je zahtjev za razvod braka 28. juna, nekoliko dana uoči 50. rođendana zvijezde filmova "Nemoguća misija"

Kruzov advokat je takođe potvrdio je da je razvod dogovoren.

"Tom je zaista srećan što je sve riješeno, a i ja", rekao je Kruzov advokat Bert Filds.

Kejti Holms (33) podnijela je zahtjev za razvod braka 28. juna, nekoliko dana uoči 50. rođendana zvijezde filmova "Nemoguća misija". Par se vjenčao na glamuroznoj ceremoniji u italijanskom dvorcu u novembru 2006. godine, a ćerka Suri im se rodila šest mjeseci kasnije.

Par i njihova ćerkica bili su miljenici tabloida i medija i djelovali su srećno sve do prošlog mjeseca kada je Holmsova iznenada podnijela zahtjev za razvod. Kruz je u tom trenutku snimao novi film na Islandu i izvori bliski glumcu tvrdili su da je bio iznenađen zahtjevom za razvod.

Tabloidi su spekulisali da je Holmsova šestogodišnju ćerku Suri preselila iz njihovog stana na Beverli Hilsu u Njujork, jer nije željela da Suri bude odgajana u Sajentološkoj crkvi čiji je Kruz istaknuti član.

Predstavnici i advokati para odbili su da komentarišu namjere Holmsove, a par se prvi i jedini put oglasio juče zajedničkim saopštenjem u kome su naveli da pokušavaju da privatno riješe cijelu situaciju.

"Slučajevi sa toliko peripetija obično se ne rješavaju za 10 dana. Ovde je očigledno bilo riječi o veoma motivisanim ljudima", rekao je njujorški advokat Pol Talbert

"Želimo da čitava stvar ostane u privatnosti porodice i poštujemo našu posvećenost našim uvjerenjima i podržavamo se međusovno kao roditelji".

U saopštenju advokata Holmsove navodi se da je par cijele prošle sedmice radio na sporazumu.

Vulf je zahvalio Kruzovim advokatima na "profesionalizmu i prilježnosti koji su doveli do brzog rješenja".

Pravnici kažu da je dogovor o razvodu bio brz čak i za tako poznat i bogat par.

"Slučajevi sa toliko peripetija obično se ne rješavaju za 10 dana. Ovde je očigledno bilo riječi o veoma motivisanim ljudima", rekao je njujorški advokat Pol Talbert.

On je dodao da je najvjerovatnije medijska pažnja usmjerena na Sajentološku crkvu bila uzrok brzog dogovora.

"Niko ne pobjeđuje u ružnoj i javnoj borbi, a ovdje smo imali dva zabrinuta roditelja koji su shvatili da će Suri mnogo izgubiti ako razvod bude javan", rekao je Talbert.

Ovo je prvi brak Holmsove i treći Toma Kruza koji je prije nje bio oženjen glumicama Mimi Rodžers i Nikol Kidmen.

Bonus video: