Uhapšen jer je tražio odštetu za mačku koju nije imao

Jedan Amerikanac je uhapšen jer je izmislio tužnu priču o mački da bi naplatio osiguranje, da bi se na kraju ispostavilo da mačka nije ni postojala
2 komentar(a)
MAČAK, Foto: Thereheis.com
MAČAK, Foto: Thereheis.com
Ažurirano: 08.07.2012. 19:25h

Jevgenij Samsonov iz Takome u Vašingtonu javio se sudu, tražeći finansijsku nadoknadu zbog svog voljenog mačka Toma, koji je stradao u ranijoj nesreći.

"Ta mačka mi je bila kao sin, i ne postoji ništa što bi moglo da mi nadoknadi ovaj gubitak", napisao je Samsonov u pismu osiguravajućoj kompaniji "Pemko", koja je zastupala drugog vozača.

Prije tri godine Samsonov je doživio saobraćajnu nesreću, u kojoj su mu povrijeđena leđa, a od drugog vozača, koji je bio kriv za nezgodu, preko suda je naplatio hiljade dolara na ime nanjetog duševnog bola, i računa za kiropraktičara.

Uprava kompanije poslala mu je ček na 50 dolara, ali je Samsonov uzvratio tvrdnjom da je njegov dragocjeni mačak vrijedio više od 1.000 dolara, i priložio njegove fotografije.

U pismu je dodao da bi mu jedino isplata od 20.000 dolara ublažila duševni bol.

Međutim, jedan od zaposlenih u "Pemku" pronašao je iste te fotografije mačke na pretraživaču Google, i obavjestio nadređene da Samsonov pokušava da ih prevesla.

Kada je utvrđeno da Samsonov nikada nije ni imao mačku, uhapšen je i optužen za pokušaj prevare i iznude.

Bonus video: