Na kritike opozicije vlada katkad odgovara i - pjesmom

Akcija ministra trgovine bila je do detalja planirana, jer je pripremio svoj tekst i bend "Skyhooks" unaprijed upitao za dozvolu korišćenja njihove melodije za svoju parodiju
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.07.2012. 12:24h

Ministar trgovine Australije Krejg Emerson je u televizijskom intervjuu otpjevao sarkastičnu pjesmu kao odgovor na kritike opozicije zbog uvođenja poreza na štetne gasove.

On je, naime, usred televizijskog intervjua zapjevao sopstveni tekst na melodiju pjesme “Horror Movie”, benda "Skyhooks", a opozicija ga je zbog toga nazvala "cirkuskim klovnom".

Njegovo pjevanje obišlo je, veoma brzo, čitavu zemaljsku kuglu, razgalivši mnoge korisnike Interneta, dok u Australiji opozicija uopšte nije radosna ovakvim ponašanjem socijaldemokratskog ministra.

Inače, Emersonova akcija bila je do detalja planirana, jer je on tekst pripremio i čak bend "Skyhooks" unaprijed upitao za dozvolu korišćenja njihove melodije za svoju parodiju.

Ministar Krejg Emerson je ovom neobičnom akcijom reagovao na kritiku opozicije na odluku vlade o uvođenju poreza na štetne gasove

Za izvođenje svoje pjesme on je pred kamerama televizijske stanice "ABC" iskoristio više pokušaja, prije nego što je snimljena "najbolja verzija".

Ministar je ovom neobičnom akcijom reagovao na kritiku opozicije na odluku vlade o uvođenju poreza na štetne gasove.

Opozicija je s tim u vezi navela da bi jedan industrijski grad poput Vajale novim porezom bio "izbrisan sa geografske mape".

Dvije poze za javnost (sasvim dovoljno): 1. Ukrućeni bitnici suhoparnih izjava; 2. Raspojasane "gazde" koji huškaju na "izrode"

Emerson je svoju pjesmu bazirao na toj izjavi, i kaže da je odlučio da sprovede ovu akciju pred kamerama jer šef opozicije Toni Ebot svojim dramatičnim riječima plaši narod, a on pjesmom želi da ih nasmije, i istovremeno izjave opozicije ismije.

Bonus video: