ILI BAR NEMA DOKAZA

Američka vlada zvanično: Sirene ne postoje!

"Dokazi o morskim humanoidima nikada nisu pronađeni", ističe se u saopštenju koje je postavljeno na sajtu agencije
111 pregleda 10 komentar(a)
parada sirena, Foto: Rojters
parada sirena, Foto: Rojters
Ažurirano: 03.07.2012. 20:27h

Američke vlasti su nedavno bile prinuđene da objave saopštenje u kojem negiraju da imaju bilo kakvih dokaza o postojanju srena, mitskih bića sa glavom žene i tijelom ribe.

Kako prenosi BBC, Američka okeanska služba, jedna od naučnih agencija američke vlade, izdala je neobično saopštenje nakon TV emisije posvećene ovim bajkovitim stvorenjima za koju su mnogi gledaoci povjerovali da je riječ o dokumentarcu.

"Dokazi o morskim humanoidima nikada nisu pronađeni", ističe se u saopštenju koje je postavljeno na sajtu agencije.

Slike i priče o sirenama pojavljuju se kroz istoriju u mitologiji i umjestnosti naroda širom svijeta, od Homerove "Odiseje" do usmenih legendi australijskih Aboridžina, objašnjava Američka okeanska služba.

Predstavnica agencije Kerol Kevena objasnila je za BBC da su u pisanju saopštenja korišćeni postojeći pisani izvori, s obzirom da okeanska služba nema nikakav "naučni program o sirenama".

Ona je navela da su najmanje dvije osobe pisale agenciji tražeći više informacija o mitskim stvorenjima nakon što je u maju emitovana emisija "Sirene: pronađeno tijelo" na kanalu "Animal planet" koji uglavnom prikazuje dokumentarne filmove o životinjama.

Premda čista fiksija, emisija je zbog načina na koji je snimljena i prezentovana dovela dio gledalaca u zabludu da se radi i edukativnom programu, saopštila je TV mreža Diskaveri kojoj pripada kanal "Animal planet".

Preporučujemo za Vas