NJEMAČKI FETIŠ?

Kupili sve jastoge da bi ih puštili u more

Jedan njemački bračni par je prilikom posjete jednom luksuznom restoranu na Sardiniji, kupio sve žive jastoge sa menija kako bi ih poslao u more
274 pregleda 6 komentar(a)
jastog, Foto: Lobsterhelp.com
jastog, Foto: Lobsterhelp.com
Ažurirano: 03.07.2012. 20:11h

Njemački bračni par na ljetovanju na italijanskom ostrvu Sardiniji kupio je sve jastoge na jelovniku jednog luksuznog restorana i vratio ih u more, pišu lokalni mediji.

"Čim je ušla u restoran, žena je zastala pred jastozima", ispričao je za list "Unione sarda" Ðuzepe Demuro, šef restorana "Mama Latina" na čuvenoj, ekskluzivoj Smaragdnoj obali.

 "Pitala nas je da li su živi i da li može sve da ih kupi", kazao je on, dodajući da su njemački turisti platili 500 evra za rakove čije se meso smatra jednim od najvećih morskih poslastica.

Jedan od gostiju restorana pokušao je da ih odvrati od njihove "spasilačke" namjere, objasnivši im da jastozi vjerovatno neće uspjeti da prežive u moru i da će ih ribari ubrzo ponovo uloviti.

 "Stavili smo ih u posebnu kutiju kako bi mogli da ih odnesu do mora. Za deset godina rada u ovom restoranu nisam nikada video ništa slično", rekao je vlasnik lokala Roberto Pači.

Preporučujemo za Vas