U Le Bernardinu se najbolje jede

Neki od najvećih poznavalaca hrane na svijetu su odabrali top 10 najboljih restorana na planeti, a prvo mjesto je zauzeo restoran Le Bernardin u Njujorku
2 komentar(a)
Ažurirano: 03.07.2012. 18:34h

Veliki gurmani, najbolji poznavaoci hrane širom svijeta odabrali su deset najboljih restorana od kojih mnogi nude fantastična jela i vina.

Ipak, taman kad pomislite da za dobar ukus morate da platite dobro i krenete da izdvojite novac, paprene cijene u pravom smislu te riječi vjerovatno će vas iznenaditi.

Na vrhu ove interesantne liste nalazi se restoran morske hrane Le Bernardin u Njujorku, gdje vas večera uz vino može koštati i do 700 dolara za dvije osobe.

Po istoj cijeni možete jesti u Flight Centre, koji trenutno nudi osam noćenja za dvoje po cijeni četiri, a nalazi se na Tajlandu.

U takmičenju za titulu najboljih restorana "učestvovalo" je više od 600 kuća dobre hrane, na osnovu kritika miliona putnika.

Prema ovoj listi, na drugoj mjestu se nalazi restoran Gary Danko iz San Franciska, dok se prema mišljenju svjetskih gurmana na trećem mjestu zaluženo našao

Le Cirque (Bellagio) iz Las Vegasa.

U nastavku teksta možete pogledati ostatak liste.

4. Girl & The Goat, Čikago

5. Le Gavroche, London

6. La Pergola, Rim

7. Ciya Sofrasi, Istanbul

8. Guy Savoy, Pariz

9. Europea, Montreal

10. Toulouse Petit, Sijetl

Galerija

Bonus video: