Poroci, fetiši i 4.000 žena Mika Džegera

Američki novinar Kristofer Anderson u novoj knjizi otkriva brojne pikanterije iz života rok legende Mika Džegera, od gubitka nevinosti, biseksualnosti, nebrojenih zavođena
83 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.07.2012. 18:08h

Poznati američki novinar Kristofer Anderson, najviše prepoznatljiv po sjajnim biografijama poznatih ličnosti poput Madone, Majkla Džeksona i Lejdi Di, predstaviće sjutra svoju novu knjigu posvećenu britanskom superstaru i frontmenu "Rolingstonsa" Miku Džegeru.

Anderson je već autor jedne Džegerove biografije "Unauthorized", koja je objavljena 1993. godine i koja je u to vrijeme podigla veliku prašinu u medijima.

Knjiga, pod naslovom "Mick", govori o Džegerovom nepogrješivom instinktu za biznis koji mu je omogućio da stvori bogatsvo procijenjeno na više od 400 miliona dolara, njegovoj zavisnosti od droga i njegovom odnosu ljubavi i mržnje sa Kitom Ričardsom.

Nova biografija se posebno bavi ljubavnim avanturama slavnog pjevača koji je sam jednom izjavio da ih je više od 4.000, od manekenki i glumica preko pjevačica do anonimnih grupi djevojaka, s opaskom da se broj i dalje uvećava.

Anderson u knjizi otkriva brojne pikanterije iz života rok ikone, gubitak nevinosti, biseksualnost, nebrojena zavođena kako ona opšte poznata tako i ona nepotvrđena.

Tako čitalac saznaje da je u mladosti Mik Džeger volio da se prerušava u djevojku i da je kao gimnazijalac izgubio nevinost sa jednom Italijankom, koja je radila kao medicinska sestra.

Mik u knjizi objašnjava svoj čuveni zavodnički hod: "Ne znam zašto, ali kada sam na sceni zamišljam da sam Merilin (Monro)".

Pjevač "Rolingstonsa" je tokom 60-ih godina imao, navodno, i nekoliko homoseksualnih avantura, posebno sa Dejvidom Bouvijem i Erikom Kleptonom, a među slavnim ženama s kojima je bio u kraćim ili dužim vezama su Karla Bruni (dok je bio u braku sa Džeri Hol, majkom njegovo četvoro od sedmoro djece), Uma Turman, Anđelina Džoli, ali i Ejmi Vajnhaus pa čak i Pipa Midlton.

Bonus video: