Anđela izabrana za najljepšu kozu Hrvatske

Žiri je ocjenjivao bradu, rogove, boju dlake i veličinu i urednost životinja, a Anđela ih je najviše oduševila vitkim rogovima i bradom
0 komentar(a)
koza Anđela, Foto: Zivotinje.rs
koza Anđela, Foto: Zivotinje.rs
Ažurirano: 03.07.2012. 15:42h

Sa pobjedničkom lentom i vijencem od lišća, koza Anđela je na 13. izboru naj koze u Sentvinčentu u Istri strpljivo pozirala fotoreporterima, a kao najlepša je osvojila i nagradu - peglu.

“Imamo 200 koza i nismo stigli da Anđelu posebno uredimo za ovaj izbor. Prvi put učestvujemo na njemu i već je pobijedila. Daje dva litra mlijeka na dan i vrlo je draga” rekao je Stancije Kumparička iz Cokuna, vlasnik koze koja je pobijedila žestoku konkurenciju u kojoj je bilo prijavljeno ukupno 33 koze.

Vijence su dobile i prva i druga pratilja, koza Sara Milana Sandrića iz Juršića i Slatkica, kojoj je vlasnik Matej Fabris iz Kringe.

Žiri je ocjenjivao bradu, rogove, boju dlake i veličinu i urednost životinja.

Anđela ih je najviše oduševila vitkim rogovima i bradom. Na kraju su još izabrali najizvorniju, najsimpatičniju i kozu s najvećim “cicama”, prenosi 24sata.hr.

Ovo jedinstveno takmičenje u regionu održava se po 13. put, bilo je odlično posjećeno, a neobično sređenje životinje za modnu "pistu" najviše su privlačile pažnju oduševljene djece.

Bonus video: