Rijetki ostvarili dječije snove

O kojoj su profesiji razmišljale, a šta su zaista postale neke od crnogorskih javnih ličnosti
241 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 02.07.2012. 14:18h

Svi smo, kao djeca maštali o tome šta ćemo biti kad porastemo. Iako se rijetko desi da se snovi o profesiji doktora, pilota, vatrogasca, učiteljice ili javne ličnosti i ostvare, ima i onih kojima je to pošlo za rukom.

Jedan od njih je pjevač Danijel Alibabić.

"Od malih nogu sam maštao o tome da budem pjevač, da imam velike koncerte. Još u osnovnoj školi sam se igrao tako što sam komponovao dječije pjesmice na tekst Dragana Radulovića, a ujedno sam bio i voditelj festivala i kompozitor i izvođač. To se na kraju i obistinilo, danas sam pjevač, kompozitor, a iza mene je i period u kojem sam se oprobao kao radijski i TV voditelj. Imao sam nekoliko ciljeva, od kojih sam jedan već ostvario - Eurosong. Ostaje još duet sa Erosom Ramacotijem i veliki koncerti" otkriva on.

Svoj san iz djetinjstva ispunio je i Božo Bulatović.

"Kad sam bio mali mislio sam da ću biti fudbaler ili muzičar. Oboje sam donekle ostvario. Kao tinejdžer igrao sam u FK "Titeks", a i danas rado uzmem gitaru" ističe Bulatović.

Naučnici tvrde da nije važno da li će dijete svoje interesovanje da izabere kao životni poziv, jer se dječji afiniteti mijenjaju od jedne do druge razvojne faze i rijetki su oni koji ostaju nepromijenjeni. Zato je većina naših sagovornika, ipak, u periodu djetinjstva maštala o potpuno drugačijem životu. To je bio slučaj i sa manekenkom Ninom Stanišić, vlasnicom agencije "Nacional Style".

"Kad sam bila baš mala htjela sam da postanem stjuardesa. Na tu ideju došla sam kada sam sa majkom putovala kod ujaka u Njemačku".

Poslije dvije godine odlučila sam da budem balerina, upisala sam se na balet i igrala ga četiri godine, što mi je bilo dovoljno do procijenim da to ne može biti moja profesija, već hobi. Takođe, jedna od želja mi je bila da postanem vlasnica turističke agencije kako bih mogla stalno da putujem, a bila sam i u fazi kad sam govorila da ću kad porastem biti biolog. I eto, stalno sam mijenjala mišljenje o tome čime ću se baviti i pored svih faza i maštanja, na kraju sam završila Učiteljski fakultet" ispričala nam je Stanišić.

I maneken i prvak Balkana u body fitnessu Marko Vukotić kao dječak je maštao o potpuno drugim stvarima.

"Kao veoma mali bio sam zaluđen idejom da ću da budem pilot. Međutim, to me je brzo prošlo, pa sam poželio da budem doktor, pa ni to nije bilo to, jer sam već bio glumac. Kad je pubertet nastupio, spontano sam se okrenuo sportu i tu ostao do danas. Šta da ti kažem, takav mi je horoskop bio" našalio se Vukotić.

Nataša Pejović kao djevojčica nije ni sanjala da će postati kreatorka:

"Imala sam različitih interesovanja, pa sam nekad željela da budem učiteljica, nekad doktorka, balerina, a u jednoj fazi odrastanja čak i pjevačica. Takođe, u kojoj god fazi bila, moram naglasiti da sam koristila svaku priliku da obujem mamine štikle i stavim karmin" prisjeća se Pejović.

Iako do srednjoškolskih dana nije ni sanjao da će postati glumac, Slavko Kalezić se pohvalio da "ostvaruje svoje snove" jer je još kao mali volio da glumi i pjeva.

"Kao dječak sam mislio da ću biti prevodilac engleskog i italijanskog jezika i do srednje škole sam imao viziju sebe u toj profesiji. U Gimnaziji sam otkrio talenat za glumu i nakon nje upisao Akademiju dramskih umjetnosti. Kao dječak sam uvijek glumio, pjevao i plesao, ali nikada nisam maštao o tome da budem to što sam danas" ispričao nam je Kalezić.

Grandiozni dječiji planovi o budućoj profesiji rijetko kad su povezani i sa zaradom. Možda i zbog toga, kad već dođemo u tinejdžerske godine, maštanja iz djetinjstva ostavimo iza sebe, i kujemo planove koji će nam se jednog dana i isplatiti.

KAD porastem biću dama

Voditeljku Dajana Golubović- Pejović da su pitanja poput onoga "šta ćeš biti kad porasteš" uvijek kao dijete tjerala na ramišljanje. "Pitanje: "A šta bi ti voljela da budeš kad porasteš", uvijek me tjeralo na teške glavolomke" kaže ona.

"Sebe nisam vidjela ni kao učiteljicu, ni kao stjuardesu, pjevačicu ili voditeljku. Slika moje željene budućnosti kreirana je zahvaljujući mojoj mami i nekim poznatim evropskim i svjetskim damama".

"Prošto sam sebe vidjela kao uvijek dotjeranu, nasmijanu ženu, koja u neobičnoj garderobi šeta u društvu divnog supruga. Tome dodajte šešir, parfeme na pumpice, staro biciklo, drago kamenje i divnu kuću sa najljepšom baštom koju ste ikada vidjeli. Tako da je moj odgovor kad mi postave to pitanje, gotovo uvijek bio: “Kad porastem biću dama" kaže Golubović-Pejović.

Galerija

Bonus video: