Brezna: Nakon 24 sata, "džabalebaroši" podijelili nagradu

“Mogli smo da nastavimo da se inatimo, ali vidimo da ne bi bilo smisla nastavljati. Družili smo se, fino je bilo"
64 pregleda 19 komentar(a)
Ažurirano: 01.07.2012. 10:12h

Podjelom nagrade od 200 eura na četiri dijela takmičenje u izležavanju u etno selu Montenegro u Breznima završeno nakon 24 sata neprekidnog ležanja.

Nikšićani Ivan Perišić, Žarko Simović, Gorana Jovović i Podgoričanin Marko Đurović nakon tačno 24 sata kostantnog ležanja ispod stogodišnjeg javora, jutros oko 11h odlučili su da odustanu od dalje borbe i podijele 200 eura na ravne časti.

Nakon proveden prohladne noći, zamotani u ćebadima do grla, bez prava ustajanja, takmičari su ipak popustili.

Tvrde ipak svi da su mogli još dosta provesi u ležećem položaju, ali su se dogovorili da ne nastavljau sa takmičenjem koje bi im možda u jednom trenutku i zdravlje ugrozilo.

“Mogli smo da nastavimo da se inatimo, ali vidimo da ne bi bilo smisla nastavljati. Družili smo se, fino je bilo, sprijateljili smo se, To je najvažnije” poručuju Ivan i Marko.

“Mogli smo da nastavimo da se inatimo, ali vidimo da ne bi bilo smisla nastavljati. Družili smo se, fino je bilo"

Organizatror, Mico Blagojević, uručio im je na kraju po 50 eura nagrade koju je sponzrisala firma Fidija, Joka Blagojevića.

“Niko se nije nadao da će takmičari zanoćiti u borbi za ovu nagradu. Na kraju su Crnogorci dokazali da su majstaori u izležavanju, jer je jedina takmičarka iz Srbije sinoć odustala. Vidimo se sledeće godine”, poručio je kroz osmjeh Mićo Blagojević.

Hladna noć

Zamotani do grla u vojničkim ćebadima, sve četvoro dočekali su jutro nakon mirne, ali hladne noći.

“Osim što mi je bilo hladno, nije bilo drugih problema. Zaspao sam oko 3h i probudio se oko 6h. U suštini se dobro osjećam, priča Ivan.

Sinoć oko ponoći

Hladnoća je mučila i jedinu djevojku koja brani čast Crnogorki u ovom nesvakidašnjem takmičenju.

“Bilo mi je malo hladno, ali ne predajem se, poručuje Gorana Jovović, dvadesetjednogodišnja Nikšićanka.

Kasno sinoć takmičari su nakon više od 12 sati otvorili i priču o podjeli nagrade. Nikišaćni su spremni da podijele 200 eura, ali se Podgoričanin Marko Đurović, na ovaj predlog, jutros samo okrenuo i nastavio da spava.

Galerija

Bonus video: