Takmičenje u izležavanju u Brezni: Takmičari uporni, poštuju stroga pravila

Deset takmičara od 11 časova bilo je bitku za titulu najvećeg džabalebaroša
160 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 30.06.2012. 17:47h

Počelo je takmičenje u izležavanju u Breznima, nakon osam sati ležanja u hladovini samo jedan od deset učesnika odustao od laskave titule majstora izležavanja i nagrade od 200 eura.

Neko sa kjnigom, neko sa laptopom, u hladovini stogodišnjeg javora u etno selu Montenegro deset takmičara od 11 časova bilo je bitku za titulu najvećeg džabalebaroša.

Nakon prva tri sata strogog ležanja, poštujući pravila u kojima nema niti sjedenja, niti ustajanja iz bilo kojih razloga, pa makar to bile i fiziološke potrebe, takmičari nijesu posusustajali. Ipak, četrdesetdvogodišnji Miloš Krunić, iz Brezana, pomirio se sa titulom i nagradom jer je zbog posla hitno morao da napusti takmičenje.

“Bile su plate i morao sam neke dugove da naplatim, pa nažalost moram da idem” kazao je Miloš i poručio da se uzda u svog sina koji je ostao da brani ugled porodice.

Njegov sin Boris,na domaćem terenu danas je, igrajući fudbal na laptopu ubijao sate pokušavajući tako da ostale izabci iz igre.

"Laptop je moj recept za pobjedu. Moram priznati da nijesam mogao odoljeti lakoj zaradi, zato sam i došao“, kaže Boris dok pokušava sa crnogorskom fudbalskom reprezentacijom savlada Urugvajce.

Tik uz njega, već razmišljajući o hladnoj noći, uz jeku gusala i pjesmu "Smrt popa Mila Jovovića", Nikšićanin Ivica Drašković, hrabri takmičare i obećava im borbu do kraja.

“Organizatori su nam obezbijedili ćebad tako da nema odustajanja. A i ko se umorio od ležanja, šalio se Ivica.

Od deset takmičara tri su i pripadnice ljepšeg pola. Sedamnestogodišnja Nikšićanka Dragana Tadić odlučila je da se okuša u ovom nesavkidašnjem takmičenju.

„Ovdje nijesam zbog novca već zbog neobične ideje koju su imali organizatori. Ako budem zadnja koja će ustati tim i bolje, ali hoću da se makar malo odmorm", priča kroz osmjeh Dragana

Oraginazator, Mićo Blagojević, zadovoljan je odzivom, ali ne može da vjeruje da takmičari i dalje čvrsto drže pozicije. "Baš sam iznendadjen da već ovoliko vremena niko ne ustaje. Tu smo do daljnjeg", kaže Blagojević pomirljivo, očigledno dokazujući ovim takmičenjem da priče o crnogorskoj ljenosti i nijesu samo puke priče.

Koliko su se takičari naoštrili da uzmu pare i titulu najboljeg u ižleavanju u hladovini govori i to a su neki prethodne noći malo spavali kako bi to danas nadohnadili na livadi pod javorom. Pojedini su tek par kapi vode ili soka okusili ne želeći da rizikuju kobni odlazak do toaleta.

Galerija