Zahtjevne zvijezde: Kondomi, striptiz šipka i košarkaški teren

Jedan od najjednostavnijih ima glumica Dženifer Garner koja očekuje da je svakog dana na setu nađe primjerak Los Angeles Timesa
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.06.2012. 12:08h

U svijetu slavnih, rajder je spisak zahtjeva koji izvođač podnosi organizatorima svog koncerta ili odgovornima na filmskom setu. I bez obzira na to koliko je ime izvođača veliko i zvučno, njihovi rajderi ponekad mogu biti prilično obični.

Jedan od najjednostavnijih ima glumica Dženifer Garner koja očekuje da je svakog dana na setu nađe primjerak Los Angeles Timesa... Ipak, većina rajdera je malo ili malo više duža, a neki od slavnih, piše MSN, imaju prilično čudne zahtjeve u svom rokovniku.

Adel

Dobili ste besplatnu kartu za Adelin koncert i prilično ste oduševljeni? Ipak, ne žurite! Pjevačica u svom rajderu ima posebnu klauzulu koja se odnosi na dobitnike besplatnih karata, a ona ih svakako neće oduševiti, bez obzira koliko humana bila.

Adel (23), naime, traži od "slijepih putnika" na koncertima da daju novac u humanitarne svrhe. I to nije sve - pjevačica je odredila čak i najmanju sumu koja se mora uplatiti, a ona iznosi 20 dolara.

Ipak, morate priznati da je namjena zaista humana - novac odlazi organizaciji koja služi kao podrška svima koji su izgubili bebu, a cilj je smanjenje broja prijevremenih porođaja. Pjevačica, takođe, zabranjuje da se na njene sendviče stavlja paradajz, biber, čili i citrusi, kako bi glas održala u top formi.

Dženifer Lopez

Dženifer traži od organizatora bijelu prostoriju, sa bijelim cvijećem, stolovima u istoj boji i bijelim draperijama. Pogađate kakve sofe voli Lopezova? Nije teško, bijele.

Takođe, i njen hotelski apartman mora biti svježe okrečen, sa bijelim namještajem i bijelim ljiljanima, nekoliko bijelih ruža i bijelim svijećama koje mirišu poput gardenija. Sijalice u njenim prostorijam moraju biti slabe, a kafa promiješana u smjeru kazaljke na satu.

Džordž Kluni

Želimo da mislimo da je Kluni fin lik, pa nećemo vjerovati u glasine o njegovom rajderu na snimanju filma "Gravity". A bio je prilično opširan... i skup.

Glumac je, naime, od organizatora seta tražio da mu pored prikolice instaliraju kadu sa toplom vodom, originalnu plažnu kolibicu, košarkaški teren i ogroman travnjak. Taj dio seta, kažu očevici, izgleda bolje nego nečije dvorište, a tokom cijelog snimanja lokalni klinci su pokušavali da se uvuku u njega.

Madona

Kada su vijesti o njenim zahtjevima uoči "Confessions" turneje izašle u javnost, mnogima se smučilo. Ali, u principu, ona je imala samo želju broj 1... i želju broj 2.

Naime, pjevačica je od organizatora najprije tražila da uoči svakog koncerta dobije novu, neraspakovanu dasku za WC šolju. Takođe, u njenim prostorijama su morali biti bijeli tepisi i bijele ruže.

Keti Peri

Ona izgleda slatko, ali veoma joj je bitno u kakvoj će sobi boraviti tokom priprema za koncert. Njen rajder ima 45 strana, a naročito zabranjuje unošenje karanfila! Kejt u sobi mora imati bijele i ljubičaste hortenzije, roze i bijele ruže i božure. Ipak, ukoliko ovo cvijeće nije dostupno, pjevačica će se zadovoljiti "selekcijom sezonskog bijelog cvijeća, među kojima moraju biti bijele orhideje".

Kejtina soba mora biti obojena u krem ili nježno roze, a namještaj treba da bude u "francuskom bogatom stilu", sa sve podnim lampama, frižiderom sa staklenim vratima i "dvije bež jaje-stolice, od kojih jedna mora da ima postolje za noge".

Pjevačica zahtjeva da uvijek bude smještena u predsjednički apartman hotela sa pet zvjezdica, sa besplatnim doručkom i internetom. Jedna cijela strana rajdera posvećena je instrukcijama za njenog vozača koji ne smije da joj se obrati niti da je pogleda u retrovizoru.

Naravno, ne smije da traži autogram niti da se fotografiše sa njom. Takođe, jedan od zahtjeva odnosi se na, vjerovali ili ne, vozačev prozor u kolima, koji mora uvijek biti spušten do pola. Razmažena Kejti voli da pije Pinot Grigio vino, da jede na roštilju pečen japanski pasulj, organsko voće i zamrznute jagode.

Skarlet Johanson

A evo i Skarlet, možda jedine čiji je rajder odbijen. To se, naime, desilo na Kanskom festivalu 2008, gdje je trebalo da promoviše svoj film "Vicky Cristina Barcelona" sa ostatkom ekipe. Glumica se na događaju nije pojavila, jer je studio odbio da joj plati šminkera, koji je koštao 7.800 dolara za dan.

Skarlet je zahtijevala i da je smjeste u hotel koji je daleko od cijele festivalske gužve, pa je studio povukao iz kombinacija za putovanje u Kan. Skarletin PR je njeno nepojavljivanje opravdao poklapanjem termina”, ali dobro upućeni su znali o čemu se radi.

50 Cent, Pi Didi, Coldplay

Reper 50 Cent očigledno očekuje mnogo od svojih koncerata, jer od organizatora uvijek traži po dva paketa Lifestyles i Rough Rider kondoma. Zahtjev je prilično misteriozan, ali ni malo bizaran poput rajdera Coldplay-a u kome se od odgovornih traži par crnih streč bokserica i četiri para tamnih čarapa. Pi Didi prije svojih koncerata na stolu mora imati četiri flaše Hipnotiq French likera i šest svijeća u obliku krompira.

Kristina Agilera

Ona možda pjeva i izgleda kao žena, ali u duši je još djevojčica. Dokaz za to nalazi se u njenom rajderu. Lijepa pjevačica uvijek od organizatora koncerata traži dječije vitamine koji se žvaću, Nesquick i sušene ribizle.

Takođe, ona voli soja sir i Oreo keks, cvjetne svijeće, kao i repertoar organskog voća na kome bi joj pozavidio i ser Pol Makartni.

Lejdi Gaga

Stavka u rajderu Lejdi Gage, po kojoj ona zabranjuje da se na njenim koncertima 30 minuta prije početka ne služi led, ide u prilog tvrdnji da je oprezna. Naime, pola sata prije njenog nastupa, barovi na mjestu događaja moraju biti zatvoreni, kako publika ne bi na scenu bacala kockice leda.

Britni Spirs

Prije svog koncerta u Budimpešti kontroverzna Britni je zahtijevala da joj se u hotelskoj sobi ugradi striptiz šipka.

To je uradila i u Dablinu, a kada je menadžment najboljeg hotela tog grada odbio da joj izađe u susret, morala je da odsjedne u "Four Seasons", koji su nabavili šipku.

Bonus video: