Težak nauk za huligane: Djevojka prebila napadače na ulici

Prisila Dang (23) je, kao i svakog jutra, džogirala kad su je zaskočila dvojica (ispostaviće se - nesrećnih) huligana, koji su bili na biciklima
5 komentar(a)
Ažurirano: 26.06.2012. 15:36h

Dvadesettrogodišnja Kanađanka Prisila Dang, majstor kung-fua, odreagovala je na jedini način na koji umije kad su je dvojica huligana napala dok je džogirala u Vankuveru.

Prisila Dang je, kao i svakog jutra, džogirala kad su je zaskočila dvojica huligana, koji su bili na biciklima.

"Jedan od njih je stao ispred mene i iskezio mi se. Drugi me uhvatio za zadnjicu otpozadi", kaže Prisila, koja se kung-fuom bavi od svoje pete godine.

Tada su proradili Prisilin instinkt i godine treninga.

Jednog od napadača je specijalnim zahvatom "zalijepila" za zemlju i tjerala ga da se izvini, dok je drugi počeo da je psuje - zato je dobio nekoliko munjevitih udaraca u glavu

Jednog od napadača je specijalnim zahvatom "zalijepila" za zemlju i tjerala ga da se izvini, dok je drugi počeo da je psuje.

Zato je dobio nekoliko munjevitih udaraca u glavu.

Iako je izvadio nož, nije stigao da ga upotrijebi, jer je Prisila blokirala sve njegove napade, nastavljajući da ga udara u glavu.

I ko zna kako bi se napadači proveli da slučajni prolaznik, vidjevši zbrku na ulici, nije odlučio da pozove policiju.

Iako su huligani pobjegli, policija ih je ubrzo uhvatila i privela, a obojica će biti procesuirani zbog napada na javnom mjestu.

Dalmatinci bi rekli - prisila im Prisila: 23-godišnja Kanađanka na svom dnevnom treningu

"Mislim da su shvatili da su se zakačili sa pogrešnom djevojkom", zaključuje Prisila.

Galerija

Bonus video: