Trinaest godina od smrti čuvenog strica Alberta

Na današnji dan 1999. godine preminuo je britanski glumac Baster Merifild, upamćen kao čuveni stric Albert iz popularne serije "Mućke"
132 pregleda 9 komentar(a)
Alber, Foto: Telegraf.rs
Alber, Foto: Telegraf.rs
Ažurirano: 24.06.2012. 14:55h

Prošlo je 13 godina od kada je preminuo slavni britanski glumac Baster Merifild, koji je glumio čuvenog strica Alberta u čuvenim “Mućkama”, piše Telegraf.

Baster ili Alber je rođen je davne 1920. godine u četvrti Batersi, koja se nalazi u južnom delu Londona. On je bio je vojnik u Drugom svjetskom ratu, a poslijle toga radio je kao bankarski službenik skoro 40 godina.

Glumom se bavio amaterski, a ekipi “Mućki” pridružio se odmah poslije smrti Lenarda Pirsa, koji je tumačio ulogu njihovog djede. Poslije održane audicije 1984. godine, Merifild je oduševio prisutne, a kasnije i publiku širom planete.

Stric Albert proslavio se čuvenom uzrečicom “Tokom rata…” (During the war…) i po njoj je ostao upmaćen kod vječnih zaluđenika "Mućkama".

Premio je u 78 godini nakon bolesti. Njegovom pogrebu prisustvovali su i ser Dejvid Džejson i Nikolas Lindhrst, koji su tumačili uloge Dela Boja i Rodnija.

Proglašena je i trodnevna žalost, 23. juna 1999. godine zbog smrti čuvenog glumca, što je samo govorilo o njegovom značaju.

I na zvaničnoj Fejsbuk stranici “Mućki” odata je počast legendarnom stricu Albertu, što samo dokazuje činenicu da ga fanovi nijesu zaboravili.

Bonus video: