Najneobičniji posljednji obrok američkog osuđenika na smrt

Američkom osuđeniku Karlu Simonsu ispunjena je želja za jednim od najobilnijih i najneobičnijih osuđeničkih obroka od 30 000 kalorija
91 pregleda 0 komentar(a)
Karl Simons, Foto: Lh3.googleusercontent.com
Karl Simons, Foto: Lh3.googleusercontent.com
Ažurirano: 22.06.2012. 12:52h

Ovih dana u žiži američke javnosti našao se Geri Karl Simons (49), osuđenik koji je naručio najneobičniji poslednji obrok, prije pogubljenja koje se dogodilo ovih dana u saveznoj državi Misisipi.

On je zapravo naručio dvije velike pice s raznim dodacima, dva kilograma parmezana, veliki paket krompirića iz McDonaldsa s kečapom i majonezom, deset paketića 'ranč' umaka, roditeljsko pakovanje čipsa s ukusom naćosa, dvije boce Koka Kole s ukusom trešnje i dvije kutije sladoleda od jagode.

Sve to zajedno činilo je oko 30,000 kalorija. Nego, ipak nije poznato je li Simons uspio pojesti sve što je naručio.

Simons je po struci bio mesar, a osuđen na smrt 1997. zbog ubistva 21-godišnjaka kojeg je pogubio svojim mesarskim noževima.

Osim njega, u najneobičnije posljednje obroke osuđenika u SAD-u ubrajaju se i narudžbine Viktora Feguera, koji je bio optužen za ubistvo 1960., a zatražio je jednu jedinu maslinu s košticom, posluženu na velikom tanjiru uz viljušku i nož. Nakon što je obješen, koštica mu je pronađena u džepu.

Amerika nije zaboravila ni Lovrensa Brevera, čovjeka koji je 1998. ubio crnca i vukao ga ulicom zavezanog za zadnji dio automobila, a za zadnji obrok je naručio dva pileća odreska, trostruki burger sa slaninom, omlet sa sirom, veliku zdjelu prižene okre, tri fajite, pola kilograma roštilja s pola vekne bijelog hljeba, picu s mesom, tri gazirana soka, jednu kanticu sladoleda of vanile te maslac od kikirikija s drobljenim kikirikijem.

Nakon što je odbio pojesti išta od naručenog, u Teksasu je ukinuta praksa poslednjih obroka za osuđenike na smrt.

Bonus video: