Mršavi ili otpušteni

Policajci u Pakistanu moraju na dijetu

Nedavna naredba zapovjednika policije u Punjabu, koji je svim gojaznim policajcima naredio da pod hitno moraju skinuti višak kilograma, iznenadila javnost, ali i vojnike
0 komentar(a)
Vojnici, Foto: Foxnews.com
Vojnici, Foto: Foxnews.com
Ažurirano: 23.02.2019. 21:41h

Da globalni problem gojaznosti nije zaobišao ni one kojima je dobra forma u opisu radnog mjesta, svjedoči nedavna naredba zapovjednika policije, Habibura Rehmana koji je objavio vojnicima da krenu na dijetu ne bi li izgubili višak kilograma i došli u formu, objavile su pakistanske novine Express Tribune.

On je donio odluku da niko od 175.000 zaposlenih  u policiji ne smije imati opseg struka veći od 96 centimetara, što je iznenadilo vojnike, ali i javnost.

 "Ja sam na dijeti i ako ja to mogu učiniti zašto ne biste vi?", upitao je Rehman svoje potčinjene.

Zatupnica policije u Punjabu, Nabila Gazanfar kazala  je novinarima da 50 posto policajaca ima višak kilograma.

Ova odluka je donijete tako da struk policijskog službenika ne smije biti širi od 96 centimetara, što znači da će nekoliko desetina hiljada  njih moraće na hitnu dijetu, budući da oko pedeset posto policajaca ima višak kilograma.

 Objašnjavajući ovu naredbu, zastupnica  policije rekla je kako predebeli policajci ne mogu loviti pljačkaše i lopove, a i manje su učinkoviti u obavljanju brojnih drugih policijskih poslova.

Zanimljivo, policajcima je dat rok od svega desetak dana da postignu idealnu težinu, budući da nakon 1. jula oni struka šireg od 96 centimetara neće smjeti raditi na terenu.

Ostaje još da se  vidi da li će ovakava drastična mjera uopšte poći za rukom.

Preporučujemo za Vas