Putovanje na Mjesec za 100 miliona funti

Prodaja karata za putovanja na drugu planetu je već počela, a prvi poslaci su zakazani za 2015. godinu
1 komentar(a)
Ažurirano: 20.06.2012. 15:35h

Prodaja karata za Mjesec počinje, a putovanja bi trebalo da krenu od 2015. godine. Prema najavama Kompanije Art Dula iz Ekskalibur Almaza, zadužena za "svemirske" karte, skoro pa je sve spremno za neobična putovanja.

Ipak, baš svi ne mogu na mejsec. Zapravo, mogu samo oni koji su fizički i mentalno savršeno zdravi i koji za tu avanturu mogu da izdvoje ovu pozamašnu sumu od 100 miliona funti.

Kompanija Ekskalibur Almaz je na mitingu svemirskog turizma svečano objavila da je u svoj program ponuda uvrstila i izlet do Mjeseca. Prvo putvanje od 356.400 kilometara desiće se najverovatnije 2015. godine, a letovi već sada mogu da se rezervišu i kupe, kako prenosi Dejli Mejl.

Interesantno je da će svi putnici moći da uživaju u posebno dizajniranoj letelici koja je izrađena od djelova sovjetskih svemirskih stanica koje su se koristile za špijuniranje. Odjednom će moći da putuje po troje ljudi, a sve letjelice se trenutno se nalaze na ostrvu Man u Velikoj Britaniji.

Ukoliko se zaista svi planovi kompanije ostvare to će biti prvo putovanje na Mesec od Apola 17, 1972. godine. Iz kompanije koja sve organizuje rekli su da će letovi biti kompjuterski kontrolisani, a prije putovanja svi putnici će biti posebno trenirani. Postoje nadanja da će u periodu od 2015. do 2025. biti interesovanja za bar 30 letova.

I to nije sve. Osim putovanja na Mjesec planiraju se i putovanja “dublje u svemir”.

Bonus video: