Za 10 minuta obori četiri svjetska rekorda

Za najkraće moguće vrijeme ovaj avanturista je jednim svojim skokom postigao rekorde u visini sa koje je iskočio, u dužini i brzini horizontalnog leta, kao i u pređenoj razdaljini
1 komentar(a)
Džonatan Florez, Foto: I.telegraph.co.uk
Džonatan Florez, Foto: I.telegraph.co.uk
Ažurirano: 19.06.2012. 20:26h

Dvadesetdevetogodišnji Džonatan Florez, iskočio je iz aviona sa visine od 11.180 metara. Ovaj mladić je zatim uz pomoć specijalnog odijela sa krilima letio brzinom od 160 kilometara na sat, poput ptice, kako piše britanski Telegraf.

Da čudo bude veće, on je za devet minuta i šest sekundi preletio razdaljinu od 26 kilometara i to na temperaturi od minus 45 stepeni Celzijusa, a padobran je otvorio tek na visini od 1.200 metara.

Ovaj mladi avanturista je jednim svojim skokom postigao čak četiri rekorda: u visini sa koje je iskočio, u dužini i brzini horizontalnog leta, kao i u pređenoj razdaljini.

"Nevjerovatan je osjećaj kada sam shvatio da sam uspio u skoku. To je najbolji momenat u mom životu", kazao je.

Džonatan je još objasnio da je morao da priprema svoje tijelo na ovakav podvig dugo vremena, imajući svakodnevno naporne treninge.

"Morate biti veoma jaki i spremni da bi uspjeli da prilagodite svoje tijelo na takvo nešto, posebno jer sam ja se zadržao gore dugo vremena", našali se on.

Florez koji živi na Floridi objasnio je da će morati malo da pauzira sa svojim "vratolomijama", jer se njegova supruga jako plaši da mu se nešto ne dogodi, ali kako najavljuje neće odustati da iznenađuje svijet.

Njegov hrabri poduhvat snimio je profesionalni reditelj i fotograf, ali tako što je zakačio kamere na Florezova leđa i kacigu.

Po zanimanju kaskader, Džonatan je mjesecima vježbao iskakanje iz aviona, ali je, kako se povećavala visina sa koje je iskakao, bilo neophodno da koristi masku sa kiseonikom.

Specijalno odijelo, koje je ovaj mladić nosio, iznosi 1.500 evra, a napravljeno je od najlona, dok se u njemu nalazi i GPS sistem, kao i specijalni grijači koji štite letača od ekstremno niskih temperatura na velikim visinama.

Bonus video: