Bankrotirao misleći da umire

Jedan Novozelanđanin kada je saznao da ima samo nekoliko mjeseci života odlučio je da živi ''punim plućima'' do smrti, da bi na kraju saznao da su ljekari pogriješili dijagnozu i da nema rak
50 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 19.06.2012. 19:21h

Jedan čovjek sa Novog Zelanda kada je saznao da ima samo nekoliko mjeseci života, odlučio je da živi ''punim plućima'' do smrti i potroši sav novac koji je imao. .

Međutim, nekoliko meseci kasnije saznao je da su ljekari pogriješili u prognozi, a on je sasvim bankrotirao. Kako prenose britanski mediji, Frenk (69), koji nije želeo da mu se u medijima navodi prezime sa svojom ženom Vilmom (65) odlučio je da se ni u čemu ustručava, jer nije imao šta da izgubi.

On je novac trošio na putovanja po Australiji i Fidžiji, a nakon toga Frenk je prodao ikuću i počeo da troši još više novca. Sa svojom ženom je išao na skupe večere, izlete i nova putovanja. On je takođe imao radnju u Oklandu, a iz nje je poklonio je svoj alat, odjeću, vozilo, a sve to u vrijednosti od čak 30.000 dolara.

Frenk je, tako što je odlučio da sebe do kraja života ne liši nijednog poroka, ponovo počeo da pije kafu i puši cigarete, nakon što ih je ostavio kada je prvi put saznao da ima rak.

Ipak,na njegovo iznenađenje, na jednom od pregleda kod ljekara rečeno mu je da je došlo do greške i da nema rak. Frenk je, kako prenose lokalni mediji, bio mnogo srećan zbog ove vijesti, ali jedino što mu je pokvarilo raspoloženje je bilo to što je bankrotirao.

''To što neću umrijeti je lijepo čuti, ali potrošio sam oko 80.000 dolara na kreditnim karticama i sada smo bankrotirali'', objasnio je Frenk.

Protiv bolnice koja je dijagnostifikovala Frenku rak podignuta je optužnica, a komisija će i dalje sprovoditi istragu.

Bonus video: