Na dnu Baltičkog mora pronađen NLO?

Švedski istraživači priznaju da su izronili s mnogo više nedoumica, nego što su ih imali kada su krenuli u istraživanje NLO na dnu mora
154 pregleda 0 komentar(a)
NLO, Foto: B92.net
NLO, Foto: B92.net
Ažurirano: 19.06.2012. 17:07h

Na dnu Baltičkog mora pronađen je objekat neobičnog oblika. Ovaj objekat je pronađen na kraju 300 metara dugog udubljenja na samom dnu. Iako neki skeptici smatraju da bi detaljno istraživanje predmeta pobilo teorije o NLO-u na dnu mora, švedski istraživači priznaju kako su izronili s mnogo više nedoumica nego što su ih imali kada su krenuli u istraživanje.

Kako prenosi B92, ovaj misteriozni predmet ima zaobljene strane i hrapave ivice. Jedan od ronilaca, Piter Lindberg objasnio je da su članovi tima prvo pomislili da je riječ o kamenu, ali se uskoro ispostavilo da uopšte nijesu bili u pravu. Naime, u središtu objekta, koji ima prečnik od oko 18 metara, nalazi se rupa u obliku jajeta.

Zanimljivo je da sve stijene pronađene u okolini pronalaska izgledaju poput malih ognjišta.

"To je neobično, jer u Baltičkom moru nikada nije prijavljena vulkanska aktivnost. Kao laik mogu samo da nagađam kako je priroda uspjela uopšte da stvori nešto ovakvo i bez sumnje to je najčudnija stvar koju sam doživio kao profesionalni ronilac", izjavio je Lindberg.

Sa njim se slažu i druge kolege, poput Stefana Hogeborna, drugog člana "Ocean X" istraživačkog tima. On tvrdi kako nije uobičajeno videti tako spaljeno kamenje na morskom dnu, i da nešto slično u svojih 20 godina karijere nije nikada vidio.

Neindetifikovani objekat je pronađen prošle godine ali se zbog nedostatka sredstava nije mogao okupiti tim koji bi detaljno analizirao ono što se iz daljine činilo predmetu sličnom disku.

Bonus video: