Nikšićki "Matrix" pobjednik Državnog prvenstva u plesu

Najuspješniji takmičar prvenstva je Tamara Pejović iz podgoričkog "Matrixa" koja je osvojila devet zlatnih medalja
65 pregleda 0 komentar(a)
Prvenstvo u plesu, Foto: Jelena Jovanović
Prvenstvo u plesu, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 18.06.2012. 17:44h

Plesni klub "Matrix" Nikšić sa 35 osvojenih prvih mjesta dobio je titulu ukupnog pobjednika Državnog prvenstva u modernim plesovima, održanom juče u Danilovgradu.

Drugoplasirani klub je "Matrix" Podgorica sa 24 , a trećeplasirani "Elit" iz Bara sa 13 osvojenih prvih mjesta. Najuspješniji takmičar prvenstva je Tamara Pejović iz podgoričkog "Matrixa" koja je osvojila devet zlatnih medalja.

Prvenstvo je održano u organizaciji Saveza modernog plesa Crne Gore i plesnog kluba "Matrix", a na njemu je učestvovalo 13 plesnih organizacija. Nastupilo je na sceni oko 800 takmičara.

Internacionalni žiri u sastavu Sanjin Buzadžija iz Banja Luke, predsjednik žirija Nenad Nešović iz Čačka, Kristijan Bogdanović iz Beograda, Nikšićanka Milanka Gluščević i Mija Rakočević iz Danilovgrada ocjenjivao je sve uzrasne kategorije od pčelica, pa do najstarijih.

Najinteresantnije je bilo u večernjem dijelu takmičenja, kada su juniori i odrasli pokazali da se crnogorski moderni ples može potpuno ravnopravno nositi sa onim što prikazuju njihovi vršanjci u okruženju.

Prema riječima Nikole Rakočevića, sekretara SMPCG, takmičari su pokazali visok stepen znanja.

"Veoma sam zadovoljan takmičenjem, korektnim suđenjem i znanjem koji su učesnici pokazali" kazao je Rakoćević.

Bonus video: