Koka-Kola se ne prodaje u samo tri zemlje u svijetu

Iz kompanije su poručili da će pokrenuti poslovanje u Mjanmaru čim američka vlada kompanijama odobri licence
448 pregleda 10 komentar(a)
koka kola, Foto: Rojters
koka kola, Foto: Rojters
Ažurirano: 15.06.2012. 19:11h

Koka-Kola je sigurno jedna od najvećih i najpoznatijih svjetskih kompanija, a u prilog tome govori i da je prisutna u gotovo svim državama svijeta.

Kompanija za sada ne posluje samo u Mjanmaru, Kubi i Sjevernoj Koreji, ali je najavila povratak u nekadašnju Burmu, javlja B92.

Do toga će doći zbog odluke američke vlade o ukidanju određenih sankcija koje su spriječavale Koka-Kolu da posluje u toj državi.

Time će Sjeverna Koreja i Kuba postati jedine dvije države u kojima ona ne obavlja svoj biznis.

Iz kompanije su poručili da će pokrenuti poslovanje u Mjanmaru čim američka vlada kompanijama odobri licence za otvaranje poslovanja u toj državi.

Sjedinjenje Države već su prošlog mjeseca najavile da će ukinuti restrikcije američkim kompanijama koje žele da investiraju u tu južnoazijsku državu.

Inače, Koka-Kola je poslovala u Mjanmaru od 1927. godine ali ju je napustila prije 60 godina, tokom kojih je nekadašnjom Burmom vladala vojna hunta.

Iz Koka-Kole navode da im nije stran izlazak ili ponovni prodor na tržišta na kojima su prethodno već poslovali. Tako je ona 1949. godine bila protjerana iz Kine od strane komunističke vlasti.

Bonus video: