U čestitki Šveđanima, Lukšić poželio prosperitet - Dancima

"Prenosim Vam najiskrenije čestitke i želje za uspjehom i sveukupnim prosperitetom prijateljske Danske", navodi se u čestitci upućenoj predsjedniku Vlade Švedske Frederiku Rajnfeltu
52 pregleda 0 komentar(a)
Igor Lukšić, Skupština, Foto: Boris Pejović
Igor Lukšić, Skupština, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.06.2012. 09:54h

Kraljevina Švedska 6. juna proslavila je Dan državnosti i tom prilikom im je iz kabineta premijera Igora Lukšića proslijeđena čestitka, u kojoj je predsjednik Vlade poželio uspjeh i prosperitet prijateljskoj Danskoj.

"Povodom 6. juna, Dana državnosti Kraljevine Švedske, u ime Vlade i građana Crne Gore, i u svoje lično ime, prenosim Vam najiskrenije čestitke i želje za uspjehom i daljim ekonomskim, društvenim i sveukupnim prosperitetom prijateljske Danske", navodi se u čestitci upućenoj predsjedniku Vlade Švedske Frederiku Rajnfeltu.

Kasnije je na sajtu Vlade, gdje je i objavljena čestitka, ispravljena greška.

Protokolarne greške često se potkradaju crnogorskim zvaničnicima.

Podsjetimo i predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić pogrešno je čestitao Ulcinjanima "4. april - dan Opštine".

Neko iz Krivokapićevog tima je pogrešno shvatio da je baš to dan koji slavi najjužnija crnogorska opština, iako se već godinama kao praznik grada obilježava prva subota aprila.

Prva subota aprila usvojena je jer simbolizuje odlazak pomoraca, početak ljetnje sezone i kraj berbe maslina.

Prošle godine Dan Opštine Ulcinj je bio 2. aprila, a 2010. godine 4. aprila.

Bonus video: