Kako je Rade Rapido otjerao huligane i do jutra čuvao masline

„Da su bili tu ovi momci iz kvarta i vidjeli to, krljali bi ih bezbolkama”, priča Rapido. U akciji mu, kaže, nije pomogla ni „obična”, ni komunalna policija
252 pregleda 23 komentar(a)
Ažurirano: 07.06.2012. 08:29h

Popularni alternativni muzičar Rade Pejović, poznatiji kao Rade Rapido našao se, u večeri između utorka i srijede, u neobičnoj situaciji spasavanja maslina od huligana u parku ispred svoje zgrade na Razvršju.

Prema njegovim riječima, oko jednog sata poslije ponoći je u parku sjedio sa prijateljicom kada je primijetio grupu momaka i djevojaka kako čupaju i nose sa sobom tek zasađene mladice maslina.

"Pet momaka i dvije djevojke, skroz u fazonu `mi smo kul, sad smo iz pivnice`, počelo je da čupa mladice. Čim sam ih primijetio viknuo sam u nekoliko navrata da to ne rade, ali me nisu slušali sve dok nisam zaprijetio da ću zvati policiju. Onda su počeli da trče noseći drveće prema Domu zdravlja, međutim kako im je, pretpostavljam, bilo teško da nose to pobacali su sve usput", prepričava muzičar dok ekipi "Vijesti" pokazuje rupe iz kojih su iskopane masline.

"Da su bili tu ovi momci iz kvarta i vidjeli to, krljali bi ih bezbolkama. Zamisli ti - ove dvije cure nose ove lakše i umiru od smijeha, paradiraju kao mažoretke tu s njima, a ovi momci su nosili teže", prisjeća se muzičar dok pokretima imitira "kradljivce maslina" kako ih je nazvao.

U međuvremenu prilazi i jedna starija gospođa da se raspita šta se desilo.

"To sve ovi drogaši rade, pametan čovjek se ne bavi tim", kaže ona nakon što joj je Rapido objasnio situaciju.

Sad da kreneš da kupiš jednu ovakvu mladicu nećeš ispod 150 eura proć. Oni su krenuli iz parka 1000 eura nose, alo!

"Nisam mogao da ih (Komunalnu) dobijem do tri, četiri sata ujutro, pa sam sve stražario da se ovi ne vrate po masline, a onda sam rekao ocu da idem da spavam i da ih on zove. Mom ocu su iz Komunalne kazali da se to ne tiče njih nego da zove Zelenilo, pa su ljudi iz Zelenila tek ujutro došli, stražarili smo sa balkona cijelu noć. Zamisli koliko boli ku*ac ove iz Komunalnog", priča muzičar i dodaje da je on sam neke od povađenih maslina vratio na mjesto.

"Evo ovu sam ja lično zakopao. Nisu je ukrali odatle, ali sam je ja vratio tu gdje mi je pregledno, da je mogu vidjeti s balkona", objašnjava dok pokazuje na jednu od mladica za koje se sam pobrinuo.

"Sviđa li se tebi ovo drvo masline? Zar nije greota ovako nešto da se radi?", upitao je Rapido fotoreportera naše ekipe, a zatim je otkrio da ima svoju teoriju uzroka pomenutih događaja.

"Sad da kreneš da kupiš jednu ovakvu mladicu nećeš ispod 150 eura proć. Oni su krenuli iz parka 1000 eura nose, alo! I to nisu bili skitnice i klošari neki koji su to iz dosade radili, nego su negdje snimili `aha, mogli bismo mi ovo da pokrademo i prodamo`, tu su negdje sigurno sakrili kramp i došli uveče", tvrdi Rapido.

Galerija

Bonus video: