Glamurozno vjenčanje uz Veru Vang i narodnjake

Mladenci su izgovorili sudbonosno "da" u velikoj kongresnoj sali "Splendida", i tako krunisali svoju višegodišnju vezu
500 pregleda 79 komentar(a)
Ažurirano: 04.06.2012. 07:18h

Glamurozno vjenčanje menadžerke grada Budve Milene Marović, ćerke potpredsjednika DPS–a Svetozara Marovića i gradonačelnika Cetinja Aleksandra Bogdanovića, u elitnom bečićkom hotelu "Splendid", ostaće nesumnjivo upamćeno po tome da je sami politički vrh Crne Gore bio među više od 400 zvanica.

Mladenci su izgovorili sudbonosno "da" u velikoj kongresnoj sali "Splendida", i tako krunisali svoju višegodišnju vezu. A da sve bude na nivou pobrinula se uprava hotela, koja je za ovu priliku pripremila specijalan meni za brojne zvanice, prijatelje i rođake porodica Bogdanović i Marović, te veliku kongresnu salu posebno ukrasila za svadbu poznatih mladenaca.

Milena Marović u vjenčanici Vere Vang >>>

Da će na vjenčanju biti sve sama poslovna i politička elita crne Gore, gotovo sve unaprijed znalo, jer i kada je stariji Marović ženio prije dvije godine sina Miloša u istom hotelu, kompletno rukovodstvo države i biznismeni, bili su zvanice.

Mada je Miloševo vjenčanje bilo, ako ništa, po spisku zvijezda glamurozno, a goste su tada uveseljavali između ostalih folk diva Svetlane-Cece Ražnatović i hrvatska pop zvijezda Severina, ni vjenčanje prvog čovjeka prijestonice i Marovićeve, po tome nije zaostajalo. Gosti su juče do kasno u noć uživali uz nastupe same elite folk muzike, Miroslava Ilića, Ane Bekute i Ace Lukasa, te mladih "Zvezda granda", dok je kao iznenađenje bio bard crnogorske narodne muzike Zoran Kalezić.

A zvanice su već počele da pristužu oko 16.30 časova, kada su ispred recepcije hotela jedan za drugim počeli pristizati luksuzni četvorotočkaši. Medijima, a interesovanje je bilo ogromno, bilo je zabranjen pristup u dijelu hotela gdje je organizovano vjenčanje. Obezbjeđenje hotela je kulturno objasnilo pripadnicima sedme sile da fotoaparate i kamere ne mogu koristiti u okviru atara hotela.

Premijeri i ministri turizma

A među zvanicima bio je lider DPS-a Milo Đukanović koji je sa svojom suprugom sjedio za stolom sa nekadašnjim ministrom turizma Predragon Nenezićem, kolašinskim biznismenom Zoranom Ćoćom Bećirovićem, doskorašnjim vlasnikom lanca elitnih hotela budvanske "Avale" i "Bjanke" i “Lipke” u Kolašinu, i vlasnikom "Vektre" Draganom Brkovićem.

Na svadbenom veselju bio je i prvi čovjek vlade Igor Lukšić, koji je sjedio za stolom sa ministrom turizma Predragom Sekulićem, vlasnikom lanca supermarketa „Voli“ Draganom Bokanom. Među zvanicima su između ostalih bili i politički direktor DPS-a Branimir Gvozdenović, ministar poljoprivrede Tarzan Milošević, direktoror Uprave policije Božidar Vuksanović, guverner Centralne banke Radoje Žugić, potpredsjednik Skupštine Crne Gore Željko Šturanović, gradonačelnici Budve i Bara Lazar Rađenović i Žarko Pavićević, kao i bivši gradonačelnik metropole turizma Rajko Kuljača.

Među zvanicima je bio gotovo cijelo opštinskog rukovodtsvo Budve i Cetinja i kolege Marovićeve i Bogdanovića.

Premijer došao o trošku države

Iako je kriza, a Vlada stalno upozorava da se “mora stezati kaiš na svim niovima”, izgleda da to ne važi za one koji uvode ta pravila i rigorozne štednje.

Da državni funkcioneri, pa čak oni na najvišem niovu, i dalje svoje privatne obaveze, poput odlaska na svadbena vjenčanja smatraju svojom poslovnom obavezom, potvrđuje i premijer Igor Lukšić koji je juče na vjenčanje došao službenim autombilom (PG CG 003) u pratnji obezbjeđenja, koje je takođe bilo u službenom automobilom.

Takođe, i jedan od visokih državnih funkcionera, vozeći se u skupocjenim automobilom (PG CG 012), došao je u "Splendid" o državnom trošku.

Galerija

Bonus video: