Izložba pasa u Podgorici: Najljepši staford i akita

Organizatori su zadovoljni odzivom učesnika iako ih je nešto manje bilo nego prošle godine
377 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 03.06.2012. 07:15h

Prvi put u Crnoj Gori juče je u Tološkoj šumi u jednom danu održana međunarodna i nacionalna izložba pasa na kojoj je bilo oko 200 pasa svih rasa, iz zemalja u okruženju, Italije, Francuske, i Crne Gore.

Međunarodna izložba: Psi defiluju Tološkom šumom >>>

Prvo mjesto na međunarodnoj izložbi (CACIB) osvojio je američki stafordski terijer, vlasnika Nikole Glavinića iz Hrvatske, a na nacionalnoj izložbi (CAC) pobjedila je američka akita, a vlasnica je Sintija Buradu iz Francuske.

Sekretar Kinološkog društva Podgorice koji je organizator izložbe, Suzana Bulatović, kazala je da su međunarodna i nacionalna izložba pasa održane istog dana da bi psi iz inostranstva mogli dobiti titulu šampiona Crne Gore.

"Nagrade su pehari, medalje, a ima raznih poklona, hrana i povoci za pse.. Sudije su takođe iz regiona - Srbije, Slovenije, Makedonije, a angažovali smo i domaće mlade sudije. Sudije su kvalitetne, tako da očekujemo kvalitetno suđenje. Zadovoljni smo odzivom učesnika iako je nešto manji broj nego prošle godine, a biće bolje sljedeće godine. Ocijenjivanje je standardno prema pravilniku, pas mora imati svoj redovnik, da je uredno vakcinisan i da je pripremljen sa mini dresurom", rekla je Bulatović.

Ona je istakla da su uredno dobili dozvolu od Glavnog grada za izložbu, a manifestaciju je podržalo nekoliko sponzora koji se bave prodajom hrane za pse.

Parking ispred Tološke šume juče je bio prebukiran, a komunalna policija je zbog toga imala zamjerke.

Galerija

Bonus video: