Mađioničar Trifunov: Za dobre "prevarante" uvijek ima posla

Svako ko u svom poslu istraje, ko je među najboljima, može od toga da živi i zaradi, kaže Trifunov
0 komentar(a)
Igor Trifunov, Foto: Tanjug
Igor Trifunov, Foto: Tanjug
Ažurirano: 02.06.2012. 12:05h

Beogradski mađioničar Igor Trifunov, koji je nedavno pobijedio na Kongresu mađioničara u Beču, u najtežoj disciplini manipulacije, ocijenio je da u Srbiji nije razvijena scena mađioničarstva, ali da za dobre “prevarante” uvijek ima posla.Trifunov kaže da u Srbiji ima pedesetak mađioničara, ali samo nekoliko njih koji se time bave profesionalno, dok je ostalima mađioničarstvo hobi.

“Ja se trudim da razvijem mađionicarsku scenu, ali je to teško. Na kongresu u Austriji bilo je oko 400 mađioničara. Kad sam bio u Holandiji prije nekoliko godina, bilo je nas je više od 500. To su zemlje koje imaju kulturu takvih kabaretskih programa, za razliku od nas, ali mi ćemo polako raditi na tome da i kod nas popularizujemo tu vještinu ili umjetnost”, rekao je Trifunov.On je ocijenio da svako ko u svom poslu istraje, ko je među najboljima, može od toga da živi i zaradi.

Svako ko u svom poslu istraje, ko je među najboljima, može od toga da živi i zaradi

“Teško je bilo izboriti se za status, da ja mogu svakog dana negdje da pokazujem trikove, da imam svoju predstavu, svoj šou, ali sad je sve nekako mnogo lakše. Postoje razni načini da mađioničar zaradi. Za dobre ‘prevarante’ uvijek ima posla”, uz osmijeh je dodao Trifunov.

Vještina ili umjetnost?Na pitanje da li je mađioničarstvo vještina ili umjetnost, kaže da je to uvijek diskutabilno.

”Da bismo bili precizni, to jeste vještina, umijeće, zanat, ali svaki pojedinac, ako želi, može dovesti to do nekih granica umjetnosti”, kaže Trifunov. ”Ja se trudim da, pored te zabavljačke crte, pošto je mađioničarstvo prije svega zabava, moja predstava ima i umjetničku notu, u onom smislu kabarea”, dodao je.

Bonus video: