Počinje sezona "jahanja na vodi" - pravac Velika plaža

Kajtsurf je veoma dinamičan i predstavlja kombinaciju windsurfa, wakeboarda, gimnastike i drugih vještina…
9 komentar(a)
Ažurirano: 31.05.2012. 12:29h

Ekipa Riders.me je, nakon završenog zimskog projekta Snowreport, promijenila teren i opremu i spustila se na more, gdje će, kroz kajtsurfing, nastaviti popularizaciju aktivnog odmora u prirodi.

Video: Riders.me

Kajtsurf (kitesurf) je relativno mlad sport na vodi. U Crnoj Gori se na Velikoj plaži pojavljuju prvi kajteri već nakon 2000. godine, a u proteklih par godina njihov broj vrtoglavo raste.

Domaći kajteri prenose utiske kolega iz inostranstva, koji kažu da Velika plaža ima izuzetan potencijal za ovaj sport, da je prepoznata kao značajna destinacija u Evropi, te da na njenom promociji još treba raditi.

Kajtsurf je veoma dinamičan i predstavlja kombinaciju windsurfa, wakeboarda, gimnastike i drugih vještina… kajtsurf je atraktivno "jahanje na vodi" uz pomoć manjeg (7 - 15m2) specijalno dizajniranog zmaja tj. krila/kajta.

Koristeći samo energiju vjetra i tehniku upravljanja moguće se satima surfovati prostranstvom Velike plaže - dok god ima vjetra.

Neophodna brzina vjetra je između 5 do 10 metara u sekundi, koliko iznosi brzina maestrala koji na Velikoj plaži duva skoro svakog dana.

Bonus video: