U Njujorku se prodaju stari zatvori

Američka država Njujork nada se zaradi od prodaje kazneno-popravnih ustanova koje se više ne koriste, a opisi nekih od njih vrlo su primamljivi.
2 komentar(a)
Ažurirano: 29.05.2012. 20:31h

Jedno od imanja nalazi se u Hadson Valiju (Hudson Valley), a uz glavnu zgradu dolazi i garaža za 16 vozila, velika štala za svinje i jezero, piše Njujork Tajms. Još jedno imanje veličine 69 jutara nalazi se na zapadnoj obali Stejt Ajlenda (Staten Islanda), a s njim dolazi i sportska dvorana na dva sprata, igralište za bejzbol na otvorenom i otvoreni paviljon.

Među zanimljivim ponudama nalaze se i 23 velike kuće u vlasništvu države koje su koristili upravnici zatvora, a neke od njih stvarno su raskošne. Jedna od tih kuća koja će biti ponuđena na aukciji tokom ljeta je nalik na dvorac od oko 2,700 kvadratnih metara sa osam spavaćih soba, šest kupatila, ogromnim dvorištem i velikom garažom.

Idealan kupac takvog imanja morao bi da zna kako da iskoristiti sav taj prostor. Od zgrada koje nisu srušene ne može se napraviti hotel, kao ni kompleks apartmana, a samo za renoviranje potrebni su milioni dolara. Ako se ništa ne uspiju da prodaju, postoji mogućnost da se neke od zgrada pretvore u arhitektonske istraživačke centre.

Bonus video: