Skupština Crne Gore ugostila mališane

Ozbiljna lica poslanika, u poslaničkim klupama zamijenili su dječji osmijesi i pjesmice “Moja Podgorica” i “Djeca su ukras svijeta”
96 pregleda 4 komentar(a)
Djeca Skupština, Foto: Boris Pejović
Djeca Skupština, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.05.2012. 17:42h

Skupština Crne Gore ugostila je mališane iz vrtića „Sunce”, predškolske ustanove „Ljubica Popović”. Djeca u okviru projekta „Otvoreni parlament” bila su prilici da vide njima zanimljive sadržaje unutar crnogorskog parlamenta.

Ozbiljna lica poslanika, u poslaničkim klupama zamijenili su dječji osmijesi i pjesmice “Moja Podgorica” i “Djeca su ukras svijeta”, koju su djeca mlađe vaspitne grupe, posebno dotjerana za tu priliku, izvela u znak zahvalnosti.

Vaspitačica Jelena Duborija istakla je da su posjetom Skupštini željeli djeci da očiglednim primjerima približe za njih nepoznate pojmove. Nakon što su prošetali skupštinom i obišli plavi salon, plenarnu salu, pogledali kolekciju državnih grbova Crne Gore i fotografije prethodnih i sadašnjeg predsjednika Skupštine, mališani su bili raspoloženi da podijele svoje utiske.

Četvorogodišnjem Pavlu Popoviću, kako je kazao, dopalo se baš sve što je vidio. Njegova drugarica, trogodišnja Lara Kažić, kazala je da se lijepo provela i da je uživala da razgleda sve što su joj pokazale vaspitačice, a posebno državne grbove.

Ona se, ipak, najviše od svega obradovala tome što će biti pred kamerama. Sva djeca na poklon su dobila značku za crnogorskom zastavom.

Bonus video: