Nevjerovatni pas završio 1700 km dug maraton

Pas lutalica završio je put dug 1700 km od centralne Kine do Lase na Tibetu prateći učesnike biciklističkog maratona, objavili su list Čajna Dejli i BBC
51 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2012. 16:00h

Pas, koji je dobio nadimak "Xiao Sa" (Mali Sa), pridružio se biciklistima na putu od Sečuana do Tibeta nakon što mu je jedan od učesnika dao hranu. Uz njih je potom trčao 24 dana, prelazeći i po 70 kilometara na dan. Pritom se popeo na 12 planina, od kojih je većina viša od 4000 metara.

Biciklist Xiao Yong počeo je da piše blog o avanturama njihovog vjernog četvoronožnog pratitelja, koji je do kraja trke u Lasi privukao 40.000 fanova.

"Mnogi bisiklisti su na određenim dionicam jednostavno odustajali, sjeli bi na autobus i stizali do sljedeće etape maratona. Ovaj pas nije odustao ni jednom, jednostavno je trčao i trčao..." piše na blogu koji je već dostigao cifru od 4.000 komentara.

Xiao sada planira da usvojiti tog malog i izdržljivog mješanca, "dosta vremena je proveo na putu, vrijeme je da dobije svoj dom" napisao je na kraju trke na svom blogu.

Bonus video: