"Mesi iz Ulcinja" ima 11 godina i s lakoćom postiže golove

“On je ekstratalenat. Uz dobar rad, nesumnjivo će biti odličan igrač. Ima sve predispozicije za to”, kaže za “Vijesti” njegov trener Zoran Gojnić
145 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 24.05.2012. 19:08h

Zaim-Zaki Divanović ima samo 11 godina, ali je već dao na stotine golova za svoj klub “Federal” iz Ulcinja. Navija za “Barselonu” i Mesija, ali oni koji ga gledaju i znaju kako igra fudbal navijaju za njega i zovu ga novi Lionel iz Ulcinja.

“On je ekstratalenat. Uz dobar rad, nesumnjivo će biti odličan igrač. Ima sve predispozicije za to”, kaže za “Vijesti” njegov trener Zoran Gojnić.

Zaki je prije tri godine počeo da šutira loptu po terenima Velike plaže, pod budnim okom Gojnića. Talenat je brzo prepoznat i Zaki je postao vođa tima koji je nizao pobjede. Davao je golove i u Tivtu, Baru, Podgorici, Tuzima, Golubovcima, svom Ulcinju ali i u Beogradu, Frankfurtu, Štutgartu i Sloveniji. Sa blistavim igrama stizala su i priznanja - strijelac turnira, igrač turnira a u Kotoru i kruna kao najperspektivniji fudbaler među vršnjacima. U Baru je dobio priznanje za najdarovitijeg igrača. Uskoro bi se mogao okušati i među svojim vršnjacima u “Barseloni”, budući da trofejni španski klub u Ulcinju od 10. do 18. juna organizuje svoj čuveni kamp.

“Biće pet trenera iz ’Barselone’. Odabraće naša dva fudbalera iz te generacije i ne sumnjam da će Zaki biti među njima. Pa neka ga i tamo vide kako daje golove i asisitira”, kaže Gojnić.

Zvijezda, Partizan ili Hajduk...

On je otkrio da za Zakija već postoji interesovanje velikih klubova.

“Prije mjesec, u posjeti nam je bio skaut ’Čelzija’ za istočnu Evropu. Čim ga je vidio kako igra, upisao ga je u tefter”, kaže Gojnić, navodeći da za Zakija postoji još zainteresovanih klubova.

“Za sada ne bih o tome, ali sam siguran da će Zaki preskočiti i ’Partizan’, i ’Zvijezdu’, i ’Hajduk’, i ’Dinamo’, i otići u neki poznati trofejni evropski klub”, kaže Gojnić.

Zakijev djed Huso Divanović ponosan je na svog unuka i njegove uspjehe.

“On je skromno dijete sa pregrštom diploma i pehara. On je moj Mesi”, kaže Divanović.

"Mi u Crnoj Gori još ne znamo kakvo blago imamo”, kaže Gojnić.

Gojnić kaže da će Zaki svoje fudbalsko umijeće pokazati i stanovnicima Praga u oktobru ove godine.

“Bili su neki ljudi tu, vidjeli kako igra i pozvali nas na turnir. Mi u Crnoj Gori još ne znamo kakvo blago imamo”, kaže Gojnić.

Koliko je skromno dijete, uprkos vrtoglavom usponu, možda najbolje govori činjenica da nije htio da govori za novine.

“Malo ga je sramota, jer uvijek govori da sve što ima - kaže na terenu”, kaže djed Huso.

Oni koji su gledali Zakija uglavnom pominju magiju. To je prava asocijacija za golove i igru fudbalskog dragulja iz Ulcinja.

Bonus video: