I prostitutke se spremaju za EURO 2012

Kod VIP djevojaka, koje govore strane jezike i naplaćuju između 100 i 200 eura na sat, "cijene mogu da budu udvostručene ili čak utrostručene"
16 komentar(a)
Prostitutke Ukrajina, Foto: Sulekha.com
Prostitutke Ukrajina, Foto: Sulekha.com
Ažurirano: 22.05.2012. 15:52h

Seks industrija u Ukrajini s nestrpljenjem očekuje početak ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u fudbalu, dok nevladine organizacije podsjećaju da je Ukrajina zemlja s najvećim brojem zaraženih HIV-om u Evropi.

"Prostitutke u Kijevu aktivno se pripremaju za Euro 2012" koje će biti održano od 8. juna do 1. jula u Ukrajini i Poljskoj, piše na jednom ukrajinskom sajtu koji nudi seksualne usluge.

Neke od prostitutki idu čak dotle pa "proučavaju istoriju zemalja učesnica EP" kako bi privukle što više klijenata, piše na tom sajtu.

U Ukrajini nije legalizovana prostitucija, ali i pored toga ima između 52.000 i 83.000 prostitutki od kojih je njih 11.000 u Kijevu, procjene su ukrajinskog ogranka medjunarodne organizacije Alijansa HIV/sida.

Skaču cijene

Veliki broj prostitutki povećaće cijene usluga tokom fudbalskog prvenstva, kaže Olena Cukerman iz organizacije za zaštitu prava žena.

Kod VIP djevojaka, koje govore strane jezike i naplaćuju između 100 i 200 eura na sat, "cijene mogu da budu udvostručene ili čak utrostručene", kaže Olena Cukerman, ali i dodaje da će "cijene" podići i korumpirani policajci koji "pokrivaju" javne kuće.

Ukrajina je od svih evropskih zemalja najviše pogođena sidom, a prostitutke su, što nije iznenađujuće, najviše zaražene HIV virusom - 24 odsto njih u Kijevu, pokazuju rezultati istraživanja iz 2011. godine.

Agenciji Frans pres je u više javnih kuća u Kijevu rečeno da su svjesni rizika i da se koriste prezervativi, ali ta praksa ne znači i da je to pravilo pošto samo 60 odsto prostitutki zahtijeva upotrebu prezervativa.

U Poljskoj koja je suorganizator Euro 2012, tako će biti besplatno podijeljeno na stotine hiljada kondoma fudbalskim navijačima u okviru kampanje za bezbijedan seks, "Fer-plej".

Bonus video: