TAKMIČENJE ZA ELEKTRIČNU GITARU

Najbolji Jelena Zvicer i Sandro Sušanj

168 pregleda 0 komentar(a)
Jelena Zvicer, Foto: Radoje Burzan
Jelena Zvicer, Foto: Radoje Burzan
Ažurirano: 25.05.2018. 14:56h

Prvo crnogorsko Takmičenje za električnu gitaru, kao i akustičnu gitaru i glas, završeno je u okviru MIGC-a

Nikšićanka Jelena Zvicer najbolja je u kategoriji "akustična gitara i glas" u okviru Montenegro Internacional Guitar Competition (MIGC).

U kategoriji "električna gitara" najbolji je Sandro Sušanj iz Zagreba i time je završeno prvo crnogorsko Takmičenje za električnu gitaru, kao i akustičnu gitaru i glas.

"Nakon dva dana uzbudljivih nastupa i lijepog druženja, odabrali smo pobjednike. Oni su dobili mnogo vrijednih nagrada, među kojima je i akustična, odnosno električna Yamaha gitara koju im daruje Euro-Unit Montenegro", navela je portparolka događaja Marija Drašković.

U kategoriji "akustična gitara i glas", drugo mjesto podijelili su Nebojša Ćulafić i Miloš Nikčević, a treća nagrada pripala je Nemanji Bogićeviću.

Druga nagrada u takmičenju na električnoj gitari pripala je Jovanu Bjelici, a treća Enesu Zejniloviću.

Događaji ovogodišnjeg MIGC-a se sele u Tivat gdje će do 28. maja biti održane majstorske radionice, takmičenje u profesionalnoj kategoriji za klasičnu gitaru, seminari i koncert mladih zvijezda, pobjednika gitarskih takmičenja u Evropi, ali i koncert jednog od najboljih klasičnih gitarista današnjice, Manuela Barueka (Kuba/SAD), koji će 27. maja u Muzeju pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru u 20 časova nastupiti premijerno u Crnoj Gori.

Muzički centar Crne Gore koji je nosilac projekta i organizator ovogodišnjeg MIGC – a, pobjednika festivala u Tivtu nagradiće koncertom sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom.