Trčao šest dana na traci

Mikaleti je ostvario i jedan medicinski podvig pošto je spavao svega 12 i po sati tokom 144 sati koliko je trajalo njegovo "trčanje"
1 komentar(a)
Mikael Mikaleti, Foto: RTS.rs
Mikael Mikaleti, Foto: RTS.rs
Ažurirano: 21.05.2012. 11:50h

Francuz Mikael Mikaleti pretrčao je na traci 822,31 kilometar za šest dana i šest noći i tako postavio novi rekord. Poseban izazov za njega bilo je i to što je u međuvremenu spavao samo 12 i po sati.

Nakon šest dana i šest noći na traci za trčanje, Francuz Mikael Mikaleti postavio je novi rekord, "pretrčavši" 822,31 kilometar, što je 70 kilometara više od prethodnog rekorda.

Mikaleti je ostvario i jedan medicinski podvig pošto je spavao svega 12 i po sati tokom 144 sati koliko je trajalo njegovo "trčanje" koje je započeo prošle nedjelje, a završio u subotu uveče.

Ovaj trkač u mjestu imao je 47 pauza za spavanje u trajanju od 16-ak minuta, kazali su ljekari koji su ga sve vrijeme pratili, navodeći da je tokom tih stanki Mikaleti padao u sve dublji san što je trka više napredovala, prenosi RTS.

"Bilo je kao da budan sanjam", prokomentarisao je za francuske medije novi rekorder čiji je podvig već uvršten u Ginisovu knjigu rekorda.

Trka je bila organizovana u Muzeju nauke i industrije u Parizu, u okviru 8. Evropske noći muzeja.

Bonus video: