Zvijezde u Kanu skupljale novac za Haiti

Američki glumac Šon Pen, režiser Pol Hagis i menekenka Petra Nemcova ujedinili su napore svojih humanitarntih organizacija na svječanoj večeri i ponovo skrenuli pažnju na probleme Haitija
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2012. 16:57h

Gosti na filmskom festivalu u Kanu izdvojili su više od 1,3 miliona eura na humanitarnoj večeri za pomoć Haitiju.

Američki glumac Šon Pen, režiser Pol Hagis i menekenka Petra Nemcova ujedinili su napore svojih humanitarntih organizacija na svječanoj večeri i ponovo skrenuli pažnju na probleme Haitija, siromašne karipske zemlje razorene zemljotresom.

Specijalna karta za koncert grupe U2 i gitara s potpisom Bonoa prodati su za 200.000 evra. Gosti su mogli da "kupe" i priliku da se sastanu s pjevačicom Lejdi Gagom, ručaju s Nemcovom ili odu na trodnevni put na Haiti s Penom, za šta su tri osobe platile po 80.000 eura.

Kreator Đorđo Armani bio je jedan od domaćina. Među gostima su, između ostalih, bili komiccari Kris Rok, Ben Stiler, Dejvid Švimer, muzičari Lajl Lovet i Šon "Didi" Kombs, glumci Džerard Batler i Juan Megregor, manekenka Eva Hercigova, glumica Dajen Kruger...

"Filmski festival nikada nije samo o filmovima. Ovo što sada radimo nije o filmu. Nije o filmu kada stojimo napolju i slikamo se za časopise. Ono o čemu se tu radi, jeste izražavanje i zajedničko iskustvo", rekao je Pen.

Bonus video: