Demir Hodžić: Preporučujem knjige o filozofiji i smislu života

Predstavnik Studentske unije Demir Hodžić za "Vijesti" otkriva šta voli da čita, gleda na TV-u, a čitaocima je preporučio i par filmova.
99 pregleda 39 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2012. 09:23h

Književnost

Preporučujem knjigu “Lovac na zmajeve” Haleda Hoseinija. Čitajući ovo književno djelo možete sa neke druge strane sagledati ljubav, hrabrost, iskrenost, strah, revoluciju... Još jedna knjiga koja mi se svidjela je “Povratak” Halita Ertugrula.

Kroz ovo djelo se može osjetiti odnos između profesora i studenta kakav ne postoji na Balkanu, i šire. Preporučujem čitanje djela o filozofiji i smislu života, ali tako onaj koji čita donosi zaključke, a ne pisac. Svaka pročitana strana ove knjige vas čini žednijim i teško je zaustaviti se na nekoj strani.

Kada dođete do kraja, osjećaj je kao da ste se napili vode sa svježeg izvora i dobili novu snagu da idete dalje u nove životne poduhvate, ali nekim novim putem.

Takođe preporučujem i “Pravilo Četvorke” Ijana Koldvela i Dastina Tomasona. Knjiga vas jednostavno tjera da maštate i pored mašte u njoj, dok ujedno spoznajete i za neko nerealno prijateljstvo i ljubav.

Film

Čitaocima Vijesti preporučujem filmove “Body of Lies” (Krug laži) i “Low Abiding Citizen” (Uzoran građanin / građanin opasnih namjera)

Muzika

Volim slušati strane ilahije (vid duhovne muzike). Doprinosi duševnom miru.

U tekstovima ovih pjesama sadržane su riječi mira, nade, ljubavi, snage, moći... Izvođači ove muzike koje preporučujem su grupa Native Deen, Sami Yusuf, Maher Zain...

TV

Kada je u pitanju televizija od naših kanala najčešće gledam TV Vijesti, a od stranih HBO, Travel Channel, Discovery i Extreme sport.

Galerija

Bonus video: