Mik Džeger 70-ih pazio na svaki peni, čak i kada je plaćao prostitutke

Džeger je sa evropskim damama noći oko uslova plaćanja pregovarao kao da se radi o poslovnom odnosu
3 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2012. 11:17h

Mik Džeger danas ima više od 200 milina funti, a za to je, osim činjenice da je rok zvijezda, zaslužna i njegova štedljivost.

On je sedamdesetih pazio na svaki peni, čak i kada je plaćao prostitutke, tvrdi Debra Šeron Dejvis, koja u knjizi "Backstage Pass VIP" otkriva pikanterije iz života slavnih.

Pjevač se, navodi ona, cjenjkao čak i sa prostitutkama tokom turneja svoga benda Rolling Stones, pokušavajući da obezbijedi što jeftiniji seks.

Iako je tokom sedamdesetih bio među najvećim svjetskim zvijezdama, Džeger je pomno prazio na troškove i mrzio je da za nešto plati više nego što on smatra da to vrijedi - pa čak i kada se radi o seksu.

"Džeger je sa evropskim damama noći oko uslova plaćanja pregovarao kao da se radi o poslovnom odnosu ili dogovoru oko turneje. On je pregovaranje volio jednako koliko i muziku i bio je opčinjen biznismenima koji su zaradili mnogo novca", piše Dejvis, a prenosi Daily Mail.

Džeger je sa evropskim damama noći oko uslova plaćanja pregovarao kao da se radi o poslovnom odnosu

Ona je prepričala i događaj sa evropske turneje 1982:

"Džeger je punu salu svojih obožavatelja, klinaca, pustio da čeka skoro sat vremena, dok detaljno prebroji prihod od ulaznica, jer se sjetio nepravilnosti koje su se desile godinama prije toga”.

Ranije je Džegerovu opsjednutost novcem u svojim memoarima komentarisao kolega iz benda, Kit Ričards. On je kazao da se njegov blizak prijatelj pretvorio u hladnokrvnog biznismena s kojim je bilo gotovo nemoguće sarađivati.

Bonus video: