Dvanaestogodišnja Kanađanka objasnila "prevare banaka"

Viktorija je u nešto više od šest minuta, koliko je provela za govornicom, kazala kako je cijeli sistem jedna velika prevara
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.05.2012. 20:01h

Predavanje 12-godišnje Viktorije Grant je već nekoliko sedmica hit na internetu. Naime, ova mlada Kanađanka je pred 600 bankara objasnila svu problematiku bankarskog i fiskalnog sistema njene zemlje.

Predavanje se odžalo tokom bankarske konferencije u Filadelfiji. Viktorija je u nešto više od šest minuta, koliko je provela za govornicom, kazala kako je cijeli sistem jedna velika prevara.

Malena je kazala i kako su banke i vlada od Kanađana napravili finansijske robove.

Prvi video koji se pojavio na internetu postavio je njen otac. Srž njenog predavanja je da su porezni obveznici ti koji najviše trpe zbog nesposobnosti vlasti koja, u drugom slučaju, posuđuje novac od privatnih banaka kako bi finansirali javne radove i troškove i to sve za nevjerovatno visoku kamatu, prenosi Klix.ba.

Sve do 1970. godine, kanadske vlasti novac su posuđivale od Banke Kanade, koja je krovna finansijska institucija u toj zemlji. Ali, posljednjih decenija su tu praksu usmjerili ka privatnim bankama.

Bonus video: