Tivćanin bos trčao od Boke do Ostroga

Mladi Tivćanin je ultramaraton do Ostroga istrčao u tri dana, svakodnevno prelazeći između 32 i 37 kilometara
228 pregleda 18 komentar(a)
Dejan Milošević, Foto: Privatni album
Dejan Milošević, Foto: Privatni album
Ažurirano: 16.05.2012. 12:08h

Dvadeset osmogodišnji pomorac iz Tivta Dejan Milošević istrčao jetrodnevni ultramaraton u ukupnoj dužini od 106 kilometara na relaciji Tivat – manastir Ostrog preko Dragalja i Nikšića.

„Jesam vjernik, ali u ovom ultramaratonu nema neke posebne vjerske dimenzije. Trčao sam ga da dokažem sebi da mogu proći ovaj test prihifizičke snage i spremnosti. Nije bilo nimalo lako, posebno u situaciji kada je prva dva dana maratona, 12. i 13. maja bilo sunčano vrijeme i temperatura je dostizala i 32 stepena Celzijusa, da bi zadnjeg dana, 14.maja bila kiša, vjetar i veoma hladno vrijeme sa temperaturom od samo 6 stepeni", kazao je tim povodom „Vijestima“ Milošević koji je ovaj neuobičajeni poduhvat posvetio svom 4-mjesečnom sinčiću Luki.

Mladi Tivćanin je ultramaraton do Ostroga istrčao u tri dana, svakodnevno prelazeći između 32 i 37 kilometara.

U automobilu su ga pritom pratili prijatelji Boris Frančesković, Željko Manojlović i Aleksandar Batuta, a članovi ove neuobičajene ekspedicije prve su noći pod šatorima noćili na Dragalju, a druge isto pod šatorima na Trubjeli kod Nikšića.

Posebnu dimenziju zanimljivosti poduhvatu Dejana Miloševića daje činjenica što je on kompletnu dionicu koju je prešao za ukupno 14 sati efektivnog trčanja, istrčao bos!

“Do sada nisam čuo da je neko nešto slično pokušao, pa sam stoga odlučio da umjesto u patikama, trčim bos. Neizmjerno mi je drago što sam u tome i uspio i što sam čitav ultramaraton prešao bos", kaže Milošević.

Bonus video: